ORC Son Seçim Anketi Ağustos 2020: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Oy Oranları

Partilerin oy oranları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken Ağustos ayının son seçim anketi ORC Araştırma Merkezi tarafından yayımlandı.
ORC Son Seçim Anketi Ağustos 2020: Bugün Seçim Olsa Kim Kazanır? AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Oy Oranları

Partilerin oy oranları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken Ağustos ayının son seçim anketi ORC Araştırma Merkezi tarafından yayımlandı. Yayımlanan ankette Bu Pazar Genel Seçim Olsa, Hangi Partiye Oy Verirsiniz? sorusu yöneltildi. İşte son anket sonuçları ile partilerin son oy oranları...

Ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında erken seçim tartışmaları yeniden gündeme gelirken partilerin son oy oranları da vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.



Araştırma şirketleri artan merakla beraber birbiri ardına anket sonuçlarını yayımlamaya başladı. Bunlardan biri de ORC araştırma şirketi oldu.



BU PAZAR SEÇİM OLSA KİM KAZANIR, AK PARTİNİN SON OY ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?



ORC Araştırma Şirketi son anket sonuçlarını açıkladı. Açıklanan anket çalışmasına göre AK Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 50.7 olarak açıklandı.



Ankete katılan kişilere "Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yönetildi. Ankete katılan kişilerin birinci tercihi AK Parti olarak öne çıktı. Son anket çalışmasına göre AK Partinin oy oranı yüzde 36,6 olarak belirlendi.



Ankette ikinci çıkan parti ise CHP oldu. CHP'nin oy oranı yüzde 25,9 seviyesine yükselirken CHP ile AK Parti arasındaki fark biraz daha kapandı.



Ankete katılan kişilerin üçüncü tercihi ise MHP oldu. MHP'nin oy oranı yüzde 14.1 olarak belirlenirken böylelikle AK Parti ve MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı oy oranı yüzde 50,7 seviyesinde kaldı.



Diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralandı;



HDP: 9.6



İYİ PARTİ: 8.1



DEVA PARTİSİ: 2.3



GELECEK PARTİSİ : 1.6



SAADET PARTİSİ : 0.8



Ankete katılan kişilerden yüzde 1.0 seviyesinde ise ankette yer almayan diğer partilere oy vereceklerini beyan etti.



Emlak365.com