Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı? İşte ÖTV Konusunda Dikkat Çeken O Açıklama!

Türkiye'de otomotiv sektörü 2020 yılında çalkantılı bir dönem geçirirken normalleşme süreciyle yeniden olağan piyasa şartlarına kavuşmaya başladı.
Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı? İşte ÖTV Konusunda Dikkat Çeken O Açıklama!

Türkiye'de otomotiv sektörü 2020 yılında çalkantılı bir dönem geçirirken normalleşme süreciyle yeniden olağan piyasa şartlarına kavuşmaya başladı. Haziran ayında otomobil satışları Türkiye'de yüzde 66,3 oranında artış gösterirken otomobil fabrikaları Temmuz ayında yeni araç sorununu tamamen ortadan kaldırmaya hazırlanıyorlar. Böyle bir ortamda ise en çok merak edilen konu otomobilde ÖTV indirimi yapılıp yapılmayacağı oldu. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Bayramoğlu, otomobilde ÖTV indirimi ile alakalı olarak bir açıklama yaptı.

Türkiye'de 2020 yılında otomotiv sektörü ciddi bir kriz yaşadı. Normalleşme döneminde ise taşıt kredileri ile otomobil satışları ciddi bir artış gösterdi. Taşıt kredisi kampanyalarının başladığı Haziran ayında otomobil satışlarında yüzde 66,3 artış meydana geldi. Bu sürede 70.973 adet araç satıldı.



OTOMOBİL SATIŞLARI ARTIYOR



Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yapılan açıklamaya göre son 10 yıllık Haziran ayı ortalamaları dikkate alındığında otomobil satışları 2020'de yüzde 1 artış gösterdi. Satışların artışı ile beraber otomotiv sektörünün yıl sonu satış tahminleri de 500.000 araçtan 650.000 araca yükseldi.



OTOMOBİLDE ÖTV İNİDİRİMİ OLACAK MI?



Son dönemlerde vatandalarda oluşan otomotivde ÖTV indirimi konusunda ise tartışmalar devam ediyor. Bugün bir açıklama yapan Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Bilaloğlu, ÖTV indirimi konusunda olumlu bir beyanatta bulunmazken, “Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Böylesi bir dönemde devletten ÖTV indirimi talep etmemiz doğru bir yaklaşım değil. Ancak buna alternatif modeller üretilebilir.” dedi.



Otomobilde ÖTV İndirimi Olacak Mı? İşte ÖTV Konusunda Dikkat Çeken O Açıklama!



ÖTV MATRAHLARI GÜNCELLENECEK Mİ?



ÖTV indirimi, yerine ÖTV matrahlarının güncellenmesi gerektiğini söyleyen Ali Bilaloğlu, “ Bundan 2 yıl önce yüzde 45 ÖTV dilimi içerisinde 45 araç bulunuyordu. Arada geçen zamanla beraber dövizin artış göstermesiyle yüzde 45 ÖTV diliminde sadece 7 araç kaldı. Bu nedenle şu anda yapılması gereken ÖTV matrahlarında güncellemedir. Bu şekilde tüketiciye düşük vergi diliminde çok daha fazla sayıda araç tercihi sunulabilir.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com