Rapor parasını PTT'ye gitmeden nasıl hesaba aktarabilirsiniz? E-Devlet üzerinden işlem detayları!

Son zamanlarda rapor parasının PTT şubelerine gitmeden hesaba nasıl aktarılacağı bilgisi araştırılıyor. PTT şubesine gitmeden rapor parasını kart kullanmadan çekme veya hesaba aktarma oldukça kolay bir şekilde gerçekleşiyor.
Rapor parasını PTT'ye gitmeden nasıl hesaba aktarabilirsiniz? E-Devlet üzerinden işlem detayları!

E-devlet sistemi üzerinden yapacağınız banka değiştirme işlemi ile yapılabiliyor. Banka değiştirme işlemiyle birlikte ödemeleri istenilen banka hesabından alabilmek mümkün. Kimlik belgesiyle birlikte Sorunsuz ve güvenilir bir şekilde işlem gerçekleştirmek için bilgilerin doğru ve güncel olmasına dikkat etmek gerekiyor.

KART KULLANMADAN PTT ATM’SİNDEN RAPOR PARASI ALINABİLİR Mİ?

PTT şubesine gitmeye gerek kalmadan rapor parasının nasıl alınacağı çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Haber detaylarında e-devlet üzerinden banka değiştirme işlemleri ve rapor parasının hesaba nasıl aktarılacağına dair bilgiler yer alıyor. Bunun yanı sıra kart kullanmadan PTT ATM'sinden rapor parasını nasıl alındığına dair bilgiler de bulunuyor.

E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN RAPOR HESABA AKTARMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

Raporlama dönemi içerisinde meslek hastalığı, iş kazası, hastalık veya doğum kaynaklı sebeplerle istirahat durumunda olan kişilere ödenek ödemesi yapılmakta. Bu kişilere ödenek ödemesi PTT şubeleri aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Rapor parasının farklı bir hesaba aktarma veya değiştirme durumlarında ise nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Rapor parasının farklı bir hesaba aktarma işlemleri veya değiştirme durumlarını e-devlet üzerinden yapmak mümkün. Öncelikli olarak e-devlet üzerinden sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sosyal güvenlik kurumundan şahıs ödemeleri banka hesabı tanımlama seçeneğini sistem üzerinden bulmak gerekiyor. Buradan sonra önerilen hizmetler bölümünden şahıs ödemeleri sorgulama seçeneği seçeneğine erişmek gerekiyor.

Açılan sayfa üzerinden yeni hesap tanımlama seçeneğine tıklanması gerekiyor. Buradan itibaren istenilen bankayı seçerek devam edilebiliyor. Sorgulaması seçeneğini tıklandığı andan itibaren hesabı seçerek tanımlamak ise mümkün oluyor. Bu işlem ile birlikte kişisel ödemeleri almak için PTT şubelerine gitmeye gerek kalmıyor.

Seçmiş olduğunuz banka hesabından kişisel ödemelerinizi kolaylıkla alabiliyorsunuz. IBAN bilgilerinizi bildirip hesap tanımladığınız takdirde ise, SGK tarafından yapılan ödemeler için ayın 1'i olmak üzere hesaba geçmekte.