Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Duyurdu: 42 İle Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! İşte Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu İller Listesi

Türkiye'de yeni normale geçiş süreci ile beraber Corana Virüsü vaka sayısında korkutucu düzeyde artış yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 il için maske takma zorunluluğu kararı alındığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Duyurdu: 42 İle Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! İşte Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu İller Listesi

Türkiye'de yeni normale geçiş süreci ile beraber Corana Virüsü vaka sayısında korkutucu düzeyde artış yaşanırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 42 il için maske takma zorunluluğu kararı alındığını duyurdu. Virüsün tekrar hızla yayılmaya başlanmasının ardından maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilen il sayısı 42'ye yükseltildi. Özellikle de virüsün hızlı yayılım gösterdiği ve vatandaşların gönüllü tedbir kurallarına uymadığı iller kapsam altına alındı. Sokağa çıkarken maske takmak zorunlu mu, sokağa maskesiz çıkmanın cezası ne kadar, kaç TL?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu duyuru ile korana virüs vakalarında yaşanan artış nedeni ile 42 ilde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurdu.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU MU?



Türkiye genelinde uygulanan bir karar bulunmuyor. Yani ülke genelinde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu bulunmuyor.



Ancak illerde yaşanan korana virüs vaka sayısına göre İl Hıfzısıhha kurulları tarafından alınan kararlara göre Valilikler kendi bünyelerinde bu tip kararları alma hakkına sahip oldukları için bazı illerde sokağa çıkarken maske takma zorunluluğu uygulanabiliyor.



Bu iller Valiliklerin kendi resmi internet siteleri üzerinden ilan ediliyor ve yasak kararı illerde yapılan anons, SMS, duyuru gibi kanallar ile vatandaşlara iletiliyor.



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN SON DAKİKA MASKE ZORUNLULUĞU AÇIKLAMASI



Bakan Fahrettin Koca twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz" sözleri ile 42 şehirde maske takmanın zorunlu olduğunu açıkladı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Duyurdu: 42 İle Maske Takma Zorunluluğu Getirildi! İşte Maskesiz Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu İller Listesi



Kontrollü sosyal hayat vurgusu yapan Bakan Koca vatandaşların alınan tedbirlere mutlaka uyması gerektiğinin altını çizdi.



SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMANIN / ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR, KAÇ LİRA?



Maske takma zorunluluğu uygulanan illerde sokağa maskesiz çıkmanın para cezası 3 bin 150 lira olarak uygulanıyor.



Yani zorunluluk olan illerde sokakta maskesiz gezen kişilere 3 bin 150 liralık idari para cezası kesiliyor. Bu nedenle yasak olan illerde mutlaka dışarı çıkarken maske takılması kuralına uyulması gerekiyor.



MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER HANGİLERİ? MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLAN İLLERİN LİSTESİ!




  1. Adıyaman
  2. Afyonkarahisar
  3. Amasya
  4. Ardahan
  5. Aydın
  6. Balıkesir
  7. Bartın
  8. Batman
  9. Bolu
  10. Burdur
  11. Denizli
  12. Düzce
  13. Elazığ
  14. Eskişehir
  15. Gaziantep
  16. Giresun
  17. Iğdır
  18. Isparta
  19. Kahramanmaraş
  20. Karabük
  21. Kırklareli
  22. Kocaeli
  23. Konya
  24. Kütahya
  25. Malatya
  26. Mardin
  27. Muğla
  28. Muş
  29. Nevşehir
  30. Osmaniye
  31. Sakarya
  32. Siirt
  33. Sivas
  34. Şırnak
  35. Tunceli
  36. Uşak
  37. Zonguldak
  38. Diyarbakır
  39. Erzurum
  40. Kayseri
  41. Rize
  42. Şanlıurfa


Emlak365.com