Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Türkiye'de koronavirüs vakalarında son dönemlerde meydana gelen artışlar ve yeni sokağa çıkma yasağı kararlarının alınıp alınmayacağına dair Sağlık Bakanı Fahrettim Koca önemli açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Türkiye'de koronavirüs vakalarında son dönemlerde meydana gelen artışlar ve yeni sokağa çıkma yasağı kararlarının alınıp alınmayacağına dair Sağlık Bakanı Fahrettim Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca ayrıca Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusuna da cevap verdi.

Türkiye'de koronavirüs salgınına dair açıklanan günlük vakalar tedbirlere uyulması mecburiyetini beraberinde getiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da vatandaşlara uyarılarda bulunarak maske, sosyal mesafe ve el temizliği konusunda özen gösterilmesi gerektiğini belirtti.



YENİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KARARI ALINACAK MI



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ayrıca sokağa çıkma yasakları ile alakalı olarak da açıklama yaptı. Bakan Koca, Bilim Kurulu'nun genel bir sokağa çıkma yasağı gibi bir düşüncesi olmadığını söyledi. Bakan Koca sokağa çıkma yasaklarının 81 ili kapsayacak şekilde geri gelmeyeceğini belirterek, “Bilim Kurulu'nda bizim yeni sokağa çıkma yasağı gibi bir düşüncemiz olmadı. Şu an gündemimizde böyle bir durum yok. Tedbirlere uydukça buna ihtiyaç da olmayacak. Ancak 81 ilde sokağa çıkma yasağı gibi bir durumun yaşanacağını düşünmüyorum. Ancak il ve ilçe bazında böyle kararlar alınabilir. Bu tamamen salgının ilerleyişi ve tedbirlere riayet edilip edilmemesi ile ilgili bir durum.” dedi.



KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı hakkında da beyanet veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Önümüzde 1 aydan fazla bir zaman var. Kurban Bayramı için sokağa çıkma yasağı olur veya olmaz demek doğru değil. Bilim Kurulu'nda biz böyle bir gündem maddesini ele almadık. Zamanı gelince değerlendireceğiz. Ancak Ramazan Bayramı'ndaki gibi bir sokağa çıkma yasağının olacağını düşünmüyorum. Bu konudaki nihai kararı Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.” şeklinde konuştu.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sokağa çıkma yasağı açıklamaları vatandaşları memnun ederken kısıtlamaların çok uzak ihtimal olarak değerlendirilmesi normalleşme yönünde ilerleyen yeni sosyal hayatın kesintiye uğramayacağı anlamına da geliyor.



Emlak365.com