Şehirler Arası Otobüs Seyahatlerinde Yeni Dönem! İşte Uygulanacak Yeni Kurallar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası otobüs seyahatlerinde uygulanacak yeni kuralları belirledi.
Şehirler Arası Otobüs Seyahatlerinde Yeni Dönem! İşte Uygulanacak Yeni Kurallar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, şehirler arası otobüs seyahatlerinde uygulanacak yeni kuralları belirledi. Bakanlıkça karayolu taşıma yönetmeliğine yönelik bazı yeni kararlar alındı. Alınan yeni kararlar bugün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile yürürlüğe girdi. Şehirler arası otobüs yolculuklarında uygulanacak yeni kurallar nelerdir?

Türkiye'de koronavirüs sürecinin ardından normalleşme döneminin başlamasıyla bu dönemin kendine has kuralları da uygulamaya sokulmaya devam ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından karayolu taşıma yönetmeliğinde yapılan değişiklik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre şehirler arası otobüs yolculuklarında uygulanacak yeni kurallar belli oldu.



ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS FİRMALARINA DESTEK



Yapılan değişiklik hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir açıklama yaparak, “Koronavirüs sürecini ülkece gurur duyulacak bir başarı ile yürütüyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bu süreçte üzerimize düşen her vazifeyi yerine getiriyoruz. Bu süreçte karayolu taşımacılığı yapan firmalar büyük sorunlar yaşadılar. Bizler de onlara destek olmak maksadıyla onların yetki belgeleri ile alakalı olarak bir karar aldık. Buna göre bu firmalarımızın yetki belgelerini ilk yenilenme sürecinde 6 aylık bir dönem için geçerli olacak şekilde uzattık.” dedi.



ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS SEYAHATLERİNDE YENİ KURALLAR



Yapılan yönetmelik değişikliği şehirler arası otobüs seyahatlerindeki yeni kuralları da kapsıyor. Bu konu hakkında da bilgi veren Bakan Karaismailoğlu, “Otobüslerde artık yiyecek ve içecekler mutlaka ambalajlı bir şekilde ikram edilecekler. Bu konuda hem gıda mevzuaatına hem de Sağlıkm Bakanlığı'nın tavsiyelerine tam bir uyum gösteriyoruz. Kurallara uymak salgınla mücadeledeki başarı oranımızı yüksek seviyelere çekecektir.” ifadelerini kullandı.



Öte yandan Bakan Adil Karaismailoğlu, “Koronavirüs ile alakalı olarak gereken tedbirleri almaya ve uygulamaya devam edeceğiz. Özellikle şehirler arası otobüs seyahatlerinde vatandaşlarımızın sağlıklı bir yolculuk yapabilmesi için tüm detayları düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.



emlak365.com