Sıcaklıklarının sona ereceği tarih belli oldu! O tarihte sağanak yağışlar başlıyor

Hava sıcaklıklarının etkisinin devam ettiği bu son dönem hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklama ile birlikte sıcaklıklarının sona ereceği tarihin belirlendiği öğrenildi.
Sıcaklıklarının sona ereceği tarih belli oldu! O tarihte sağanak yağışlar başlıyor

Bu sene yaz ayında son yılların en sıcak günlerini yaşadığımı kavurucu sıcaklara şahit olduk. Durum bu şekilde olunca da bu sıcak havaların Eylül ayının gelmesi ile birlikte devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Konu ile ilgili uzmanlar tarafından ise açıklamalar gelmeye başladı. Yapılan açıklamalarda hava sıcaklıklarının ne zaman düşeceği ve yağışlı havanın ne zaman etkisinin başlanacağının belirlendiği ifade edilmiş oldu.

YAĞIŞLI HAVALARIN ETKİSİNİ GÖSTERECEĞİ TARİH BELLİ OLDU!

Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bunaltıcı sıcakların ne zaman sona ereceğinin belirlendiği ifade edildi. Bu çerçevede kent genelinde vatandaşların serinleyeceği tarihin Eylül başında olduğunu "İstanbul'da 5 Eylül'den itibaren üç gün sürecek yağışlı bir döneme giriyoruz." ifadeleri ile duyurdu.

Bununla birlikte yaşanacak olan yağışların yoğun olabileceği bu konuda tedbirli olunması gerektiği hakkında da "Yağışlar sebebiyle bazı bölgelerde su baskınları yaşanabilir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var." şeklinde uyardı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar tarafından Ağustos ayının son gününde Türkiye genelinde havanın nasıl olduğu da merak edildi. Konu ile ilgili Meteoroloji tarafından yapılan değerlendirmeler şu şekilde verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Erzurum'un kuzey ilçeleri, Adana'nın kuzey kesimleri ve Osmaniye çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor."