Siyah Maske Hakkında Yasak Kararı! Siyah Maske Takanlar Koronavirüsten Korunmuyor Mu?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde kullanılmaya başlayan ancak normalleşme döneminde daha da yaygınlaşan maskeler ile alakalı olarak çok önemli bir karar alındı.
Siyah Maske Hakkında Yasak Kararı! Siyah Maske Takanlar Koronavirüsten Korunmuyor Mu?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde kullanılmaya başlayan ancak normalleşme döneminde daha da yaygınlaşan maskeler ile alakalı olarak çok önemli bir karar alındı. Ölümcül salgından korumadığı iddia edilen siyah maskeler ile alakalı olarak ilk yasak kararı geldi.

Türkiye'de koronavirüs sürecinde salgının yayılmaması için maske takılması sürekli teşvik edildi. Normalleşme döneminde ise çok sayıda şehirde maskesiz sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlandı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar gereği vatandaşların maskesiz sokaklarda dolaşmalarına izin verilmedi.



SİYAH MASKE KORONAVİRÜSTEN KORUMUYOR MU



Yaşanan bu gelişmeler vatandaşları maske temininde farklı arayışlara itmek zorunda bıraktı. Klasik, beyaz maske kullanıp atmak yerine yıkayıp yeniden kullanılabilen siyah maskeler yaygınlaştı. Ancak doktorlar ve uzmanlar bu maskelerin virüsten korumadığını iddia ettiler.



SİYAH MASKELER HAKKINDA İLK YASAK KARARI



Şu anda kadar siyah maskeler ile alakalı olarak herhangi bir bilimsel açıklama yapılmadı. Ancak siyah maskeler ile alakalıolarak ilk yasak kararı Hakkari'den geldi. Yapılan açıklamaya göre Hakkari Devlet Hastanesi'ne siyah maskeyle giriş yasaklandı.



Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde alınan ve uygulamaya sokulan siyah maskelerin yasaklanması kararının Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi olup olmadığı henüz belli olmadı. Ancak gelen ilk yasak kararının ardından ülke çapında bu yönde yeni kararlar alınması sürpriz olmayacak.



BİLİM KURULU'NUN KARARI BEKLENİYOR



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplanacak olan Bilim Kurulu'nda siyah maskeler ile alakalı olarak bir tavsiye kararı alınması bekleniyor. Bilim Kurulu'nun onaylaması durumunda virüse karşı etkisiz olduğu belirtilen siyah maskelerin ülke genelinde yasaklanması gündeme gelecek.



Emlak365.com