Sokağa Çıkma Yasağı Ve Maske Takmama Yasağı Cezaları İptal Edilecek Mi? Mahkemeden Çok Çarpıcı Karar!

Türkiye'de maske takmama ve sokağa çıkma yasağına uymama gibi koronavirüs sürecinde vatandaşlara verilen cezalar tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Sokağa Çıkma Yasağı Ve Maske Takmama Yasağı Cezaları İptal Edilecek Mi? Mahkemeden Çok Çarpıcı Karar!

Türkiye'de maske takmama ve sokağa çıkma yasağına uymama gibi koronavirüs sürecinde vatandaşlara verilen cezalar tartışma konusu olmaya devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Kayseri'de bir vatandaşa kısıtlama kurallarına uymadığı gerekçesiyle 3.150 TL para cezası verildi. Para cezasını kabullenmeyen vatandaş soluğu mahkemede aldı. Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği ise verilen cezanın tutarını düşürdü. Şimdi gözler diğer tüm cezalara çevrildi. Koronavirüs cezaları yeniden mi kesilecek?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde yüz binlerce vatandaşa kısıtlama kararlarına uymadıkları gerekçesiyle para cezası verildi. Normalleşme döneminde ise maske takmamanın yasak olduğu yerlerde kurallara uymayan vatandaşlara ceza veriliyor. Ancak bu cezalar gündeme bir tartışma konusu olarak yeniden girdi.



MAHKEMEDEN ÇARPICI KARAR



Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından kısıtlama kararına uymadığı gerekçesiyle bir vatandaşa 3.150 TL para cezası kesildi. Bu para cezasının üzerine vatandaş hemen mahkemeye başvurarak cezaya itiraz etti. Mahkeme ise ceza ile alakalı olarakçarpıcı bir karara imza attı.



CEZA 1.000 TL'YE DÜŞTÜ!



Kayseri 1. Sulh Ceza Hakimliği sokağa çıkma yasağı kararına uymayan vatandaşa kesilen 3.150 TL'lik cezayı uygun görmedi. Gerekçe olarak ise ceza kesilmesi esnasında neden üst sınırdan ceza kesildiğine dair bir neden belirtilmemesi gösterildi. Mahkeme ilgili cezayı ise 1.000 TL'ye düşürdü.



Türkiye'de koronavirüs sürecinde yüzbinlerce vatandaş aynı şekilde ceza ile karşı karşıya kaldı. Mahkemenin bu yönde karar vermesi üzerine vatandaşlar kendi cezalarının da indirime uğrayıp uğramayacağını merak ediyorlar.



KESİLEN CEZALAR İPTAL OLACAK MI



Mahkemenin kararı emsal karar olarak değerlendirilirse tüm cezalar sil baştan olacak. Ancak bu konuda hukukçular ikiye ayrılmış durumda. Kimisi ödenen cezalarda bu uygulama yapılamayacağını söylerken kimisi de her vatandaşın mahkeme yoluna başvurmasının gerekebileceğini belirtiyorlar. İlerleyen günlerde bu konunun çok daha yoğun bir şekilde tartışılması bekleniyor.



Emlak365.com