Son Dakika: 47 ilde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı, 10 İlde Şehre Giriş Çıkış Seyahat Kısıtlaması Getirildi! Yasak Gelen İller Hangileri?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması ile maskesiz sokağa çıkma yasağı gündeme getirilmişti.
Son Dakika: 47 ilde Maskesiz Sokağa Çıkma Yasağı, 10 İlde Şehre Giriş Çıkış Seyahat Kısıtlaması Getirildi! Yasak Gelen İller Hangileri?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklaması ile maskesiz sokağa çıkma yasağı gündeme getirilmişti. Korana virüs yeni vaka sayısı için yeni rakamlar ile patlama yaşanması ikinci dalga endişesi korkusunu da beraberinde getirirken yeni tedbir kararları açıklandı. Açıklanan kararlar kapsamında 47 ile maskesiz sokağa çıkma yasağı getirilirken 9 ilde ise şehre giriş çıkış kısıtlaması uygulaması başlatıldı. Peki, sokağa çıkarken maske takmanın zorunlu olduğu iller hangileri, hangi illerde maskesiz çıkmak yasak, hangi illerde maske zorunlu, hangi illerde giriş çıkışlar yasaklandı, seyahat kısıtlaması olan şehirler hangileri, giriş çıkış yasağı gelen iller hangileri?

Korana virüs vaka sayısında yaşanan yukarı yönlü hareketlilik salgında ikinci dalga endişesi oluştururken Sağlık Bakanlığı yeni kararlar alınacağının sinyallerini vermişti.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşları bir kere daha sosyal mesafa ve maske kullanımı konusunda uyarırken aralarında Ankara, İstanbul ve İzmir'in de yer aldığı 47 şehirde sokağa maskesiz çıkma yasağı getirildi.



9 ilimizde ise virüs salgını endişesi ile şehre giriş çıkış kısıtlaması uygulaması kararı alndı.



SOKAĞA ÇIKARKEN MASKE TAKMAK ZORUNLU MU, SOKAĞA MASKESİZ ÇIKMANIN CEZASI KAÇ TL / NE KADAR?



Türkiye genelinde uygulanan bir yasal zorunluluk bulunmamakla beraber aşağıda yer alan 47 ilde ise sokağa çıkarken maske takmak zorunlu hale getirildi.



Yasak kapsamında korana virüs vaka sayısı bakımından tehlikeli bulunan illerde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Yasağa rağmen sokağa maskesiz çıkan kişilere güvenlik güçleri tarafından para cezası yazılacak.



Sokağa maskesiz çıkmanın para cezası 3 bin 150 TL olarak uygulanıyor.



47 İLDE MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMAK YASAKLANDI! HANGİ İLLERDE MASKESİZ ÇIKMAK YASAK, MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU GETİRİLEN İLLER HANGİLERİ?




  1. Adıyaman
  2. Afyonkarahisar
  3. Amasya
  4. Ardahan
  5. Aydın
  6. Balıkesir
  7. Bartın
  8. Batman
  9. Bolu
  10. Burdur
  11. Denizli
  12. Düzce
  13. Elazığ
  14. Eskişehir
  15. Gaziantep
  16. Giresun
  17. Iğdır
  18. Isparta
  19. Kahramanmaraş
  20. Karabük
  21. Kırklareli
  22. Kocaeli
  23. Konya
  24. Kütahya
  25. Malatya
  26. Mardin
  27. Muğla
  28. Muş
  29. Nevşehir
  30. Osmaniye
  31. Sakarya
  32. Siirt
  33. Sivas
  34. Şırnak
  35. Tunceli
  36. Uşak
  37. Zonguldak
  38. Diyarbakır
  39. Erzurum
  40. Kayseri
  41. Rize
  42. Şanlıurfa
  43. Bitlis
  44. Ankara
  45. İstanbul
  46. İzmir
  47. Bursa


GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI GELEN İLLER HANGİLERİ?



1 Haziran 2020 tarihinde açıklanan karar kapsamında şehirler arası seyahat yasağı tamamen kaldırılmıştı. Ancak HDP tarafında yapılan adalet yürüyüşü çağrısı ve bazı şehirlerde yeni normale geçiş dönemi ile korona virüs vaka sayısında artış yaşanması ile beraber seyahat yasağı kısıtlaması kararları alınmaya başlandı.



Bursa, Van, Kırıkkale, Hakkari, Bitlis, Tekirdağ, Sakarya, Kocaeli, Edirne ve Adana seyahat kısıtlaması uygulama kararı alınan iller listesinde yer aldı.



Emlak365.com