Son Dakika Kulis Haberi: Kabine Revizyonu Resmi Gazete İle Yayımlanacak! Bakanlar Kurulu Değişikliği İle Kabineden Gidecek Bakanlar Kimler?

Uzun süredir siyaset gündemini meşgul eden Kabine revizyonu hakkında yeni bir kulis haberi ile son dakika iddiası gündeme bomba gibi düştü.
Son Dakika Kulis Haberi: Kabine Revizyonu Resmi Gazete İle Yayımlanacak! Bakanlar Kurulu Değişikliği İle Kabineden Gidecek Bakanlar Kimler?

Uzun süredir siyaset gündemini meşgul eden Kabine revizyonu hakkında yeni bir kulis haberi ile son dakika iddiası gündeme bomba gibi düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sorun görülen bazı bakanlıklar hakkında yeni düzenlemeler yapıldığı iddia edilirken Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı için bölünme, Binali Yıldırım için yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı yönündeki iddialar ağırlık kazandı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak için de görev değişikliği iddiaları bulunuyor. İşte Kabine değişikliği ve Bakanlar Kurulu revizyonu hakkında ortaya atılan son dakika iddiaları...

Siyaset gündeminin bir numaralı maddesi olmaya devam eden Kabine Değişikliği 2020 hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.



KABİNE TOTO OYNAYANLARIN SAYISI ARTTI!



Konuyu Habertürk gazetesindeki köşesine taşıyan Bülent Aydemir yeni sistem ile bakanlıkların değişme yetkisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu hatırlatarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasını örnek gösterdi.



Cumhurbaşkanının konu hakkındaki kararının yeterli olacağını belirten Aydemir'in bir gece yarısı Resmi Gazete ile açıklanacak olan kararlar ile beklenen kabine revizyonunun gerçekleşebileceğinin altını çizdi. Konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yürütülen çalışmaların tamamlandığını belirten Aydemir eski sistemde kabine değişikliğinin daha zor olduğunu söyledi.



Parlementer sistemde bakanlar kurulu değişikliği için Başbakan olarak görev alan ismin Cumhurbaşkanı onayı alması gerekiyordu. Yeni sistemde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen kararın Resmi Gazete ile yayımlanması yeterli oluyordu. Bir önceki Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'da Resmi Gazete ile yayımlanan karar ile görevden alınmış yerine bakan yardımcısı olarak görev alan Karaismailoğlu atanmıştı.



İKİ BAKANLIK AYRILACAK, YENİ CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI ATAMALARI YAPILACAK



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Aydemir Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacak kişilerin sayısında bir sınırlama olmadığını belirtirken İBB adayı olmak için meclis başkanlığı görevinden istifa eden Binali Yıldırım'ın adı bu noktada en çok geçen isimler arasında yer alıyor.



Yine iş yükü son derece ağır olan Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da ayrılması planlanıyor.



Emlak365.com