Son Dakika MEB duyurdu! Liselere sınıf tekrarı yeniden geldi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte liselere sınıf tekrarının yeniden geleceği öğrenildi.
Son Dakika MEB duyurdu! Liselere sınıf tekrarı yeniden geldi

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile birlikte liselerde sınıf tekrarının yeniden gelip gelmediği konusunda açıklama yapıldı. Yapılan açıklamalara göre 6'dan fazla başarısız dersi olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapacakları öğrenildi.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Yayımlanan yönetmeliğe göre artık 50 ortalama ile sınıf geçme dönemi resmen son buldu! Buna göre alt sınıf dahil öğrencinin toplamda 6'dan fazla başarısız dersinin olmasının durumunda sınıf tekrarı yapacağı öğrenildi. Bunların yanı sıra eskiden son derece kolay bir şekilde yapılabilen açık liseye geçmenin de sınırlandırmalara tabii tutulacağı ifade edildi. Kapsama göre artık istisna durumlar dışında açık liseye geçilemeyeceği, Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınlarının ise bu düzenlemeden muaf tutulacağı ifade edildi.

DEVAMSIZLIKTA YENİ DÖNEM!

Sınıfta kalma ve açık lise düzenlemelerinin yanı sıra devamsızlık konusunda da yeni düzenlemelerin yapılacağı öğrenildi. Buna göre devamsızlık süresi özürsüz 10 gün toplamda 30 günü aşan öğrencilerin başarı ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacağı ifade edildi. Tüm bunların yanı sıra 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencilerin ise durumlarının velilere bildirileceği öğrenilmiş oldu.

CNN Türk Muhabiri Nisa Korkmaz Resmi Gazete'de paylaşılan bu yönetmeliği şu şekilde duyurdu;

"Sınıf geçme uygulaması yeniden düzenlendi. Daha önce yıl sonu not 50 olan öğrenciler. Zayıf sayısına bakılmaksızın tüm derslerden doğrudan geçiyordu yeni düzenleme ile 50 notunu tutturmak kaydı ile en fazla 1 dersten geçilebilecek. Aynı zamanda daha önce ortalamaya bakılmaksızın en fazla 3 dersten sorumlu geçilebiliyordu. Yeni uygulama ile sene sonu notu 50 olanlar en fazla 3 desten sorumlu geçebilecek. Devamsızlıkta art arda özürsüz 2 gün devamsızlık yapan öğrencinin velisi okula çağrılacak. Okullar bünyesinde önleme ve müdahale yönlendirme komisyonu kurulacak. Öğrencilerin devamsızlık ve başarısızlıkları takip edilecek böylelikle. Yeni Yönetmelikte yabancı dil dersinde yazılı sınavla birlikte öğrencinin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerisini ölçen uygulama Türk dili ve edebiyatı dersi için de geçerli olacak. Spor liselerinde kontenjan belirlenirken takım kurmak için kız öğrencilere pozitif ayrıcalık sağlanacak."

Yapılan bu açıklamalar lise seviyesindeki tüm öğrenciler için duyurulmuş oldu.