Sorunlarına Çözüm Bulunmayınca Harekete Geçtiler! Siyasetçilere Seslerini Yeterince Duyuramayan 6 Milyon EYT'li Siyasi Parti Kurdu!

Türkiye'de yaklaşık 6 milyon vatandaşın oluşturduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) taleplerinin siyasetçiler tarafından yeteri kadar ciddiye alınmadığı gerekçesiyle harekete geçtiler.
Sorunlarına Çözüm Bulunmayınca Harekete Geçtiler! Siyasetçilere Seslerini Yeterince Duyuramayan 6 Milyon EYT'li Siyasi Parti Kurdu!

Türkiye'de yaklaşık 6 milyon vatandaşın oluşturduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) taleplerinin siyasetçiler tarafından yeteri kadar ciddiye alınmadığı gerekçesiyle harekete geçtiler. EYT'liler yaptıkları yeni hamleyle siyasette bizde varız diyerek parti kurdular.

Türkiye'de son yıllarda en çok sesi çıkan kesimlerden olmalarına rağmen sorunlarına bir türlü çözüm üretilmeyen Emelilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çok çarpıcı bir hamleyle siyaset arenasında bizde varız dediler. Siyasetçilerden umudu kesen EYT'liler hak arayışı mücadelelerini bu şekilde sürdüreceklerini açıkladılar.



UMUT PARTİSİ KURULDU!



İçişleri Bakanlığı'na siyasi parti kurmak için 14 Nisan'da başvuru yapan EYT'liler faaliyetlerine de resmen başladılar. Partilerinin ismine Umut adını koyan EYT'liler çok geniş bir kitleye hitap etmeyi amaçladıklarını ifade ettiler.



HAKSIZLIĞA UĞRAYAN HERKESİN SESİ OLACAĞIZ



Umut Partisi Genel Başkanı Abdülkadir Bozkurt, yeni siyasi parti ile alakalı olarak, “Biz hak arayoşı mücadelemizi siyasi arenaya taşıdık. EYT'lilerin sesi olmak için bu yola girdik. Parti kurucularımızın tamamı mağduriyet yaşayan EYT'lilerden oluşuyor. Biz haksızlığa uğrayan herkesin sesi olacağız.” dedi.



PARTİ PROGRAMI BELLİ OLDU



Parti programları hakkında da bilgi veren Abdülkadir Bozkur, “Kamu yönetiminde ciddi bir revizyon artık kaçınılmazdır. Gereksiz kamu harcamaları ortadan kaldırılmalı ve kamuda liyakat yeniden hakim kılınmalı. Torpil ve adam kayırmacadan usanmış bir millete çözüm Umut Partisi olacaktır. Kamuda etik ilkeler belirlenerek en küçük kadrodan en büyük kadroya kadar uygulamaya sokulmalı.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com