Sosyal destek ödemeleri Eylül ayında hangi haneler için yatırılıyor? Nasıl sorgulanır?

İhtiyaç sahibi vatandaşların merakla beklediği sosyal destek ödemeleri, kimlik numaralarının son hanelerine göre yapılacak. Devlet yardımı alan kişilerin yapması gereken tek şey kimlik numaralarının son hanesini kontrol etmek.
Sosyal destek ödemeleri Eylül ayında hangi haneler için yatırılıyor? Nasıl sorgulanır?

Sosyal destek ödemesi alan bireyler, ödemelerin nereden yapılacağını ve nasıl sorgulanacağını merak etmektedir. Bunun için, dijital işlemler devreye girmekte olup fiziksel olarak sorgulama ya da ödemenin ne zaman yatacağını öğrenmeye gitmeye gerek yoktur. Devlet yardımı alacak olan kişiler, kimlik numaralarının son hanelerine göre ödemelerin yatıp yatmadığını sorgulayabiliyor.

KİMLİK NUMARASINA GÖRE ÖDEMELER YAPILMAYA BAŞLADI

65 yaş maaşı, evde bakım ödemeleri ve malüllük maaşı gibi sosyal destek ödemelerinde de diğer bireylerin maaşlarına zam yapıldıkça ekleme yapılıyor. Bu doğrultuda söz konusu ödemeleri alan bireylerin ödemelerinde de artış söz konusudur. Merkez Bankası, geçtiğimiz günlerden 2023 yılının 6 aylık enflasyon oranı tahminlerini yüzde 43.11 olarak açıklamıştı.

İki bakanlık tarafından bu konuda çalışmalar son hızla yürütülmeye devam ediyor. Onay verilmesinin hemen ardından bu rakamlar da vatandaşlarla paylaşılacak. Gıda yardımı alan kişiler e-Devlet sistemi üzerinden giriş yapacak ve elektrik faturası, doğalgaz ve diğer sosyal destek ödemelerine başvuruda bulunabilecekler. Başvurula onaylandıktan sonra belirli hizmetlerde yardım yapılacak. Bu yardım, nakit para olarak sağlanacak. Peki, vatandaşlar onaylanan başvuruların ödemelerini nereden ve nasıl alabilecek?

SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ NEREDEN VE NASIL SORGULANABİLİR?

Sosyal yardım başvurusunda bulunan ve başvurusu onaylanan vatandaşların ödemeleri hesaplarına yatırılacak. Bu noktada sosyal destek ödemesi alacak olan kişilerin öncelikle ödemenin yatıp yatmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Bu süreçte, sosyal destek ödemelerini sorgulamak için PTT'ye gitmek artık zorunlu değil. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden yardımlar için ödeme sorgulama yapabilecek. E-Devlet sistemi aracılığıyla hesaba para aktarımı, gaz ve elektrik ödemeleri de yapılabilecek.

E-Devlet platformu üzerinden PTT hizmetlerine erişim sağlamak isteyen vatandaşlar için, "Acenteler" kelimesini arama çubuğuna yazmaları yeterli olacaktır. Ayrıca PTT İnternet Bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamaları da vatandaşlara büyük bir kolaylık sunmaktadır.