SSK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

SSK sicil sorgulama farklı pek çok şekilde yapılabilmekte olup bunlardan en kolayı hiç kuşkusuz internetten sorgulama yapma yöntemidir. E devlet üzerinden SSK sicil no sorgulama kimlik numarası ve e devlet şifresi ile yapılabilmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları....
SSK Sicil No Sorgulama Nasıl Yapılır, Nereden Öğrenilir?

SSK sicil sorgulama farklı pek çok şekilde yapılabilmekte olup bunlardan en kolayı hiç kuşkusuz internetten sorgulama yapma yöntemidir. E devlet üzerinden SSK sicil no sorgulama kimlik numarası ve e devlet şifresi ile yapılabilmektedir. İşte merak edilen soruların yanıtları....

SSK sicil sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. SSK sicil sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar aradıkları bilgiye daha hızlı ulaşmak amacıyla e-devlet sitesini ya da SGK resmi web sitesini kullanabilir.



SGK Resmi Web sitesinden SSK Sicil Sorgulama



SSK sicil sorgulama SGK internet sitesinden yapılabilir. SSK sicil sorgulama işlemlerinin SGK üzerinden yapılması için, vatandaşın siteye girmesi istenen bazı bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgiler şunlardır:



• SSK sicil sorgulama yapmak isteyen kişiye ait TC kimlik numarası,

• SSK sicil sorgulama yapan vatandaşın adı ve soyadı bilgileri,

• SSK sicil sorgulama yapmak isteyen kişinin baba adı,

• SSK sicil sorgulama için müracaatta bulunan vatandaşın doğum tarihidir.



İstenen bilgilerin siteye tam ve doğru olarak yazılmasından sonra site üzerindeki yönlendirmeler takip edilerek, SSK sicil sorgulama işlemi tamamlanır.



E-Devlet Web sitesinden SSK Sicil Sorgulama



SSK sicil sorgulama E-Devlet kapısından yapılabilir. Sorgulama için bu yöntemin kullanılması vatandaşlar tarafından çok tercih edilmektedir. Bu tür sorgulamalar için daima devletin kurmuş olduğu resmi web sitelerinin kullanılmasında yarar vardır. Diğer sitelerden edinilebilecek bilgiler aynı derecede güvenli olmayabilir.



Bu amaçla izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



• İlk önce www. turkiye. gov. tr adresinden e-devlet sitesi ana giriş ekranına ulaşılır.

• İlgili ekranda kimlik doğrulaması amacı ile e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası bilgilerinin girişi yapılır.

• Daha sonra siteye girilmesi ile birlikte üst kısımda yer alan ‘’E-Hizmetler’’ yazısı üzerine tıklanır.

• Ekranda açılan seçeneklerden ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu’’ başlığı işaretlenir.

• Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında açılan menüden de ‘’SSK Sicil No. Sorgulama ‘’ seçeneği seçilir.

• Ekranda açılan sayfada SSK sicil numarası görüntülenir.



E-Devlet Şifresi İçin Müracaat



E-devlet şifresi başvurusu için PTT şubelerinden herhangi birisine gidilir. Bu aşamada izlenmesi gereken basamaklar şunlardır.



• Öncelikle PTT şubesine gidilir.

• Başvuru yapan kişinin yanında nüfus cüzdanı bulunmalıdır.

• PTT görevlisi ilgili kişinin nüfus cüzdanı bilgilerini kontrol ettikten sonra, cep telefonu numarasını teyit etmek amacı ile cep telefonuna kısa mesaj yollar.

• Yollanan SMS, PTT görevlisine okunur ve PTT kurumuna 2 TL ücret ödenir.

• Ücretin ödenmesinden sonra, müracaat sahibine e-devlet şifresi teslimatı, kapalı bir zarf içinde yapılır.



Başvuru sahibi daha önceden e-devlet şifresi almış, fakat herhangi bir sebeple yeniden alması gerekiyorsa e-devlet ana giriş sayfasında bulunan ‘’Şifremi Unuttum’’ yazısına tıklayarak, yeni bir e-devlet şifresi oluşturabilir. İnternet üzerinden yeni şifre oluşturmak için herhangi bir ücret ödenmez. Ancak ilk kez şifre alınacak ise bu durumda internet üzerinden işlem yapılamaz. PTT şubesine gidilmesi zorunludur.



SSK Sicil Numarası



SSK sicil numarası Sosyal Güvenlik çatısı altında bulunan SSK kurumuna bağlı olarak çalışan her bir bireye verilen özel bir tanımlama numarasıdır. Bu numara pek çok aşamada kişilerin karşısına çıkmaktadır. Bu nedenle de sorgulayıp, öğrenilmesi sıkça yapılan bir işlemdir.



Çalışan kişinin SSK’ya girişinin yapılmasının hemen arkasından kendisine SSK sicil numarası tanımlanır. Her çalışana verilen SSK numarası özel olup, aynı numara iki ayrı kişide olamaz.



SGK Kurumu İl Müdürlüklerinden SSK Sicil Sorgulama



SSK sicil sorgulama işlemi yapmak isteyen vatandaş internet üzerinden araştırma yapmak istemediği takdirde, şahsen SGK Kurumu İl Müdürlüklerine müracaatta bulunarak da istediği bilgiyi edinebilir.



Bu yöntem de en az diğerleri kadar güvenli bir SSK sicil sorgulama yöntemidir. İnternet üzerinden ilgili bilgiye ulaşılmasında herhangi bir aksilik yaşanması halinde başvurulacak en uygun yol SGK İl Müdürlüklerine şahsen gidilmesidir.



Emlak365.com