Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişti!

25 Haziran 2020 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi Tapu dairesi çalışanlarını yakından ilgilendiren yeni değişiklikler haberimizde.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişti!

25 Haziran 2020 Perşembe tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi Tapu dairesi çalışanlarını yakından ilgilendiren yeni değişiklikler haberimizde...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 25 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete ile personel atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde bir dizi önemli değişikliklere gitti.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü)’ndan:



TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK



MADDE 1 – 20/6/2011 tarihli ve 27970 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.



“f) Hizmet Alanı: Büyükşehir statüsündeki illerin aynı hizmet bölgesindeki ilçelerinin tamamı ile diğer il merkezleri ve ilçelerin her birini,”



“j) Zorunlu Atama ve Yer Değişikliğine Tabi Personel: Taşra hizmet birimlerinde Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Tapu Müdürü, Kadastro Müdürü, Tapu Sicil Müdür Yardımcısı ve Kadastro Müdür Yardımcısı unvanlarında görev yapan personeli,”



MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.



“(4) Görevde yükselme veya unvan değişikliği sınavı sonucunda tercihleri doğrultusunda ya da kura ile atanan personel atandığı birimde iki yıl görev yapmadan isteğe veya mazerete bağlı atama talebinde bulunamaz.



(5) Aile birliği mazeretine bağlı atama talepleri, her yıl ocak, nisan ve ağustos aylarının 15 ine kadar Genel Müdürlük otomasyon sistemi üzerinden alınır, durumu uygun olanların atamaları takip eden ayın 15 ine kadar yapılır.”



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişti!



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü TKGM Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Değişti!



Yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde görev alan personellerin atama ve yer değiştirme işlemlerinde uygulanacak olan yeni kurallar belirlenmiş oldu.



Yeni yönetmelik 25 Haziran 2020 tarihi yani bugün itibari ile yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında bugün itibari ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personelleri tarafından yapılacak olan yer değişikliği başvuruları bu kuralalra göre belirlenecek, atama konusunda yeni yönetmeliğin maddeleri dikkate alınacak.



Emlak365.com