Tapu ve Kadastro’dan uyarı geldi: Tapu sahipleri dikkat! Bunları sakın atlamayın

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapu sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. İşte detaylar…
Tapu ve Kadastro’dan uyarı geldi: Tapu sahipleri dikkat! Bunları sakın atlamayın

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Cevdet Ekmel Hatipoğlu, tapuda randevu sistemine ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hatipoğlu randevu sisteminde vatandaşa kolaylık sağlanması içeriğinde mesajlar gönderildiğine dair şikayetler üzerine yasal girişimde bulunduklarını ifade etti. Hatipoğlu, sistemde yeni teknoloji ürün ve hizmetlerini kullanıcılara sunduklarını belirtti.

Cevdet Ekmel Hatipoğlu yaptığı açıklamada tapu işlemleri ile ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu. Hatipoğlu açıklamasında, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün dünyadaki gelişmeleri ve teknolojiyi takip ettiğini, teknoloji sahasındaki yeni uygulamaları da e-Devlet veya kurumun resmi internet sitesi aracılığıyla vatandaşın kullanımına sunacaklarını vurguladı. Hatipoğlu uygulamaların vatandaşa sunulurken, kötü niyetli bilgisayar korsanlarının (hacker) da buna karşılık yasadışı işler geliştirdiğine dikkat çekti. İşte detaylar…

TAPU VE KADASTRO’DA TEKNOLOJİ ADIMLARI

Teknolojik gelişmeleri ve yeni uygulamaları e-Devlet kanalına ve kurumun resmi internet sitesine entegre edeceklerini belirten Cevdet Ekmel Hatipoğlu, hackerların buna karşı yasal olmayan işler geliştirdiğini belirtti ve son dönemlerde vatandaşlardan da web tapu üzerinden sürdürülen randevu sistemi ile ilgili de şikayet ve ihbar aldıklarını belirtti.

“DOLANDIRICILARIN ENGELLENMESİ İLE İLGİLİ SORUNUMUZ KALMADI”

616x321-tapu-sahipleri-dikkat-sadece-3-ay-sureniz-var-aciklama-geldi-ev-sahibi-olanlar-icin-1676358239320.jpg

Hatipoğlu açıklamasında, “Yaptığımız incelemelerde web sitemizin diğer kurumlarda da olduğu gibi kopyalandığını, sahtelerinin üretildiğini, burada da kişisel bilgiler üzerinden kredi kartı bilgilerine ve banka hesap numaralarına ulaşarak birtakım menfaatler temin edildiğini tespit ettik” dedi.

Sahte web sitesi ve korsan girişimlerine karşı kamu kurum ve kuruluşlarının gerekli önlemleri aldığını ifade eden Hatipoğlu, bu tür sitelerin kapatılması için girişimlere başladıklarını dile getirdi ve “Dolandırıcıların engellenmesi ile ilgili sorunumuz kalmadı” dedi.

HATİPOĞLU VATANDAŞLARI UYARDI

Hatipoğlu ayrıca vatandaşlara uyarıda bulunarak, “‘Şu siteye girdiğinizde sizin adınıza hızlı randevu alabiliriz’ ile ‘Ücretle randevu ve tapu işlemlerinin’” takibinin yapıldığını söyleyerek, bu tür mesajlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Hatipoğlu, “Vatandaşlar şifrelerini kısa sürede değiştirmeli. Girdiğimiz sitelere dikkat etmeliyiz. Maillerimizi ve internet adreslerinin sahte olup olmadığını kontrol edelim. SMS doğrulamasına önem verelim” dedi.