TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin kimdir, neden görevden alındı?

12 Kasım 2022 tarihli atama kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevinden alındı.
TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin kimdir, neden görevden alındı?

Son dönemde sık sık açıkladığı veriler nedeni ile tartışma konusu olan ve en çokta enflasyon rakamları nedeniyle eleştirilen TÜİK'te yapılan üst düzey görevden alma kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 12 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar (Karar: 2022/614, 615, 616, 617, 618, 619, 620, 621, 622, 623, 624) kapsamında TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin görevinden alındı. 

ENAG ve İTO tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları arasındaki fark her geçen ay biraz daha artmaya devam ederken kurum eleştirilere hedef olmuştu. Özellikle de Kasım ayı enflasyonu sonrasında tartışmalar artmış ve rakamlar bir kere daha eleştiri konusu yapılmıştı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK başkan yardımcısı Şahin'in görevden alınması tartışmaları bir kere daha gündeme taşıdı. 

TÜİK BAŞKAN YARDIMCISI FATİH ŞAHİN KİMDİR, NERELİ?

23 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan karar ile TÜİK Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır. 

1982 Samsun doğumludur. 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunudur.

12 Kasım 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TÜİK Başkan Yardımcılığı görevinden alınmıştır. 

TÜİK Başkan Yardımcısı Fatih Şahin kimdir, neden görevden alındı?

TÜİK BAŞKAN YARDIMCISI FATİH ŞAHİN NEDEN GÖREVİNDEN ALINDI?

12 Kasım tarihli atama kararnamesi ile görevinden alınan Fatih Şahin 25 Nisan tarihinde atandığı görevinde senesini dolduramadan koltuğundan alındı. Görevden alma nedeni ise açıklanmadı.