Turizm Sektörüne Müjde! Almanya Türkiye'ye Uyguladığı Seyahat Yasağını 4 İl İçin Kaldırıyor!

Avrupa Birliği vatandaşlarının seyahat edebilecekleri ülkeler listesine alınmayan Türkiye, yapılan girişimler neticesinde o listeyi delmeyi başardı.
Turizm Sektörüne Müjde! Almanya Türkiye'ye Uyguladığı Seyahat Yasağını 4 İl İçin Kaldırıyor!

Avrupa Birliği vatandaşlarının seyahat edebilecekleri ülkeler listesine alınmayan Türkiye, yapılan girişimler neticesinde o listeyi delmeyi başardı. Almanya ile Türkiye arasındaki görüşmeler sonuç verdi. Almanya'dan Alman vatandaşlarının Türkiye'ye seyahat edebilmelerine yönelik izin çıktı. Resmi açıklamanın kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.

Avrupa Birliği koronavirüs endişesi iddiasıyla Avrupa Birliği vatandaşlarının hangi ülkelere seyahat edebileceklerine dair iki defa liste yayınlamıştı. Türkiye her iki listede de yer alamamış ve ülkeler arasındaki mutabakatla seyahat izni verilebileceği belirtilmişti.



TÜRKİYE'NİN GİRİŞİMLERİ SONUÇ VERDİ!



Türkiye bir süredir Almanya ilegerçekleştirdiği görüşmelerden önemli bir sonuç almayı başardı. Hem Sağlık Bakanı Fahrettin koca hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu ülkeye giderek bir dizi görüşme gerçekleştirmiş ve Türkiye'nin koronavirüs tehdidi altında olmadığını ifade etmişlerdi.



ALMANYA TÜRKİYE'YE UYGULADIĞI SEYAHAT KISITLAMASINI KISMİ OLARAK KALDIRIYOR



Almanya ile yapılan bu görüşmeler sonuç verdi. Almanya koronavirüs sürecinde Türkiye'ye uyguladığı seyahat kısıtlamasını kaldırmaya karar verdi. Bu konu resmi açıklamanın Alman makamları tarafından çok kısa bir süre içerisinde yapılması bekleniyor.



Almanya'nın Türkiye'ye yönelik kaldıracağı seyahat kısıtlamasının da detayları belli oldu.Buna göre Türkiye'nin tüm şehirleri bu kapsamda olmayacak. Alman vatandaşlar Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın'a herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebilecekler. Diğer iller ile alakalı olarak da ilerleyen süreçte yeni bir değerlendirme yapılacak.



TURİZMCİLER ALMAN TURİSTLER İÇİN HAZIRLANMAYA BAŞLADILAR



Almanya'nın Türkiye'ye yönelik seyahat kısıtlaması kararından kısmi olarak vazgeçmesi turizm sektöründe büyük bir sevinçle karşılandı. Sektör olarak koronavirüs etkisiyle çok zor günler geçiren turizmciler Antalya, İzmir, Muğla ve Aydın'da Alman turistleri ağırlayabilmek için şimdiden hazırlıklarına başladılar.



Emlak365.com