Üniversite ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Üniversite sınavı sonrasında yerleştirme sonuçlarının da açıklanması ile beraber üniversiteye başlayacak olan gençler kayıt işlemlerine başladılar. Gözler ise ikinci tercihlere çevrildi. İkinci tercihler ne zaman yapılacak merak ediliyor!
Üniversite ek tercih işlemleri ne zaman başlayacak?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber istedikleri üniversitelere yerleşen öğrenciler kayıt işlemleri için çalışmalara başladılar. Ancak ek tercihlere kalan öğrenciler ise hala merakla ek tercih işlemlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Üniversite kayıtlarının da başlaması ile beraber daha da merak edilen ve araştırmaları sıklaşan ikinci yani ek tercih işlemleri gündeme geliyor. Ek tercih işlemleri ne zaman yapılacak? Ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen tüm soruların cevapları…

EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Üniversite öğrencileri tarafından oldukça merak edilen bir konuda ek tercih işlemleri oluyor. İlk tercihlerde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler ek tercihlerle ikinci defa şanslarını deneyecekler. Üniversite kayıt işlemlerinin başlamasına rağmen ek tercih işlemleri hakkında henüz bir bilginin ve tarihin açıklanmaması konuya olan merakı arttırıyor.

ÖSYM her yıl ilk tercihlerde bir üniversiteye yerleşemeyen öğrencilere yeni bir fırsat daha sunarak ek tercih işlemi ile bir şans daha veriyor. Bu ek tercih işlemlerinde ise öğrencilerin puan ve üniversitelerin açık kalan kontenjanları önemli oluyor. İlk yerleştirmelerin sonuçları açıklandı. Peki ek tercihler ne zaman başlayacak oldukça merak ediliyor. Konu ile ilgili henüz bir açıklamanın yapılmaması ile beraber ek tercih işlemlerinin boş kontenjanların belirlenmesi ile beraber başlayacağı belirtildi.

ÜNİVERSİTE TABAN VE TAVAN PUANLARI NELER?

Ek tercih işlemlerinde önemli olan üniversitelerin boş kontenjanları ve öğrencilerin puanları oluyor. Buna göre ÖSYM tarafından açıklanan taban ve tavan puanlar ne? İşte ÖSYM taban ve tavan puanlarına ulaşabileceğiniz link: https://www.osym.gov.tr/TR,25736/2023-yks-yerlestirme-sonuclarina-iliskin-sayisal-bilgiler.html