Üniversiteler ne zaman açılacak, tarih belli oldu mu?

Milyonlarca üniversiteli tarafından en çok merak edilen konular arasında bu sene üniversitelerin ne zaman açılacağı sorusu yer aldı.
Üniversiteler ne zaman açılacak, tarih belli oldu mu?

Yeni eğitim ve öğretim dönemi için heyecan içerisinde bekleyen öğrenciler, üniversitelerin ne zaman açılacağı sorusunu arama motorlarında sık sık araştırmaya başladı. Kısa bir süre önce ÖSYM tarafından açıklanan yerleştirme sonuçlarına göre kimin hangi üniversiteye gidebileceği öğrenilmişti. Bunun ardından kayıt süreci ve yurt başvuru süreci başlatıldı. Pek çok öğrenci üniversitelere kayıt işlemlerini tamamlarken üniversitelerin ne zaman açılacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Konu hakkında YÖK tarafından beklenen açıklama geldi.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Eylül tarihine kadar devam eden kesin kayıt işlemlerinin ardından üniversitelerin ne zaman açılacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların 12 Eylül tarihinde eğitim ve öğretim dönemlerine başlayacakları bilinirken bununla birlikte üniversiteler için değişikliğin göstereceği öğrenildi.

Her ne kadar her üniversite için eğitim başlangıçları farklılık gösterse de Yökseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin açılış tarihi 2 Ekim olarak belirlendi. Bu süreç içerisinde her öğrencinin kendi okullarının resmi duyurularını takip ederek başlangıç tarihini net bir şekilde öğrenebileceği ifade edildi.