Yunanistan'la Ege'de Savaşa Ramak Kala Harekat Durduruldu! Dakika Dakika Yaşananlar

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Navtex ilan ettiği ve Yunanistan ile karşı karşıya geldiği olaya dair yeni gelişmeler ortaya çıktı.
Yunanistan'la Ege'de Savaşa Ramak Kala Harekat Durduruldu! Dakika Dakika Yaşananlar

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin Navtex ilan ettiği ve Yunanistan ile karşı karşıya geldiği olaya dair yeni gelişmeler ortaya çıktı. Türkiye ile Yunanistan'ın savaşın eşiğine geldiği olaya dair detaylar an ve an öğrenildi. Kardak krizinden sonra yaşanan en ciddi olay olan ve iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren olaya detaylar şöyle;

Ege ve Akdeniz'de Türkiye'nin haklarına saldıran Yunanistan ile Türkiye arasında son dönemlerin en gergin ilişkileri yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylar ile bu ilişkiler savaşın eşiğine geldi. Alman basınında yer alan haberlerde ise o gün yaşananlar dakika dakika aktarıldı.



TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN ARASINDA SAVAŞTAN DÖNÜLDÜ



Oruç Reis, Meis Adası'nın 180 kilometre açıklarında hidrokarbon kaynakları için keşfe çıtı. Bu keşif için Navtex ilan eden Türkiye'nin bu kararının ardından Yunanistan'a ait F-16'lar havalandı. Yunanistan'ın aldığı bu karara karşı ise Türk f-16'lar Oruç Reis gemisi ve Meis Adası etrafında 2.5 saat boyunca uçtular. Normal dönemlerde f-16 uçuşları en fazla 5 dakika sürüyordu.



Alman basınına konuşan Meis Adası Belediye Başkan Yardımcısı Dimitris Achladiotis, “Böyle bir şey hiç görmedik. Bu uçuşlar hep bir kaç dakikada biterdi” dedi.



Türkiye'nin bu hamlesi karşısında ise Yunanistan kırmızı alarm ile harekete geçti ve Yunan savaş gemileri Salamis Deniz Üssü'nden harekete geçti. Yunanistan'ın bu hamlesine Türkiye'den yine çok sert bir adım geldi ve Aksaz'dan 18 savaş gemisi Meis'e hareket etti.



PANİĞE KAPILAN YUNAN BAŞBAKAN MERKEL'İ ARADI



Türkiye, uluslararası hukuka göre de haklıydı, çünkü Adalar'ın münhasır ekonomik bölgeleri yoktu. Bu kapsamda Türkiye'nin gönderdiği 18 savaş gemisinin ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis paniğe kapıldı ve Almanya Başbakanı Merkel'i aradı.



Merkel daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradı ve diplomasiya şans verilmesini talep etti. Berlin'in girişimleriyle üçlü mekanizma oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın, Merkel'in Dış Politika Danışmanı Jan Hecker, Yunanistan Başbakanlık Diplomasi Bölümü Başkanı Eleni Sourani bir kez buluştu. Diplomatik çözüm için tekrar görüşme kararı alındı.



Emlak365.com