Yurt genelinde fırtına alarmı! Marmara, Ege ve Karadeniz için peş peşe uyarılar yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son uyarılar ile birlikte Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesinde fırtına beklendiği öğrenildi.
Yurt genelinde fırtına alarmı! Marmara, Ege ve Karadeniz için peş peşe uyarılar yapıldı

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda Marmara, Ege ve Karadeniz bölgesinde fırtınanın beklendiği ifade edildi. Konu ile ilgili üç bölge için de ayrı ayrı uyarılar yayımlayan MGM ile birlikte özellikle de İstanbul için uyarı geldi. İstanbul Valiliği, fırtınaya karşı vatandaşları yaptığı açıklama ile uyardı.

YURT GENELİNDE FIRTINA ALARMI VERİLDİ!

Yaşanacak olan fırtınalı havaya karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

Denizlerimizde (Kuzey Ege) Fırtına Bekleniyor!

"Günün ilk saatlerinde rüzgarın yarın (10.09.2023 Pazar) Kuzey Ege’nin kuzeyinde öğle saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü (11.09.2023) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Denizlerimizde (Marmara’da) Fırtına Bekleniyor!

"Marmara’da rüzgarın yarın (10.09.2023 Pazar) günün öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (10.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

Denizlerimizde (Batı Karadeniz’de (Zonguldak-Bartın)) Fırtına Bekleniyor!

"Batı Karadeniz’de (Zonguldak-Bartın) rüzgarın yarın (10.09.2023 Pazar) günün öğle saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden etkisini artırarak 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazar günü (10.09.2023) gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir."

İSTANBUL VALİLİĞİ AÇIKLADI!

Konu ile ilgili İstanbul Valisi Davut Gül, Meteoroloji tarafından yayımlanan verilere göre öğle saatlerinden itibaren başlaması beklenen fırtınaya karşı 'Lütfen Dikkat!' mesajı ile birlikte yeniden yayımladı. Sert bir şekilde etkisinin görüldüğü fırtınanın Pazartesi gününe kadar devam etmesinin beklendiği ifade edildi.