Zam şampiyonu ayçiçek yağında yüreklere su serpen haber! Açıklama geldi: TMO Eylül fiyatlarını belirledi

Bir dönemin zam şampiyonu haline gelen ve neredeyse lüks tüketim ürünü sayılacak duruma kadar yüksek fiyatlara ulaşan ayçiçek yağına yönelik yüreklere su serpen haber geldi. TMO, fiyat listesini açıkladı, görenler şubelere koşuyor. İşte detaylar…
Zam şampiyonu ayçiçek yağında yüreklere su serpen haber! Açıklama geldi: TMO Eylül fiyatlarını belirledi

Yemeklerin vazgeçilmez ana ürünlerinden ve temel ihtiyaç olan ayçiçek yağı, son yıllarda zam üstüne zamla karşılaştı. Özellikle pandemi döneminde, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın yarattığı gerginlikte yaşanan gelişmeler doğrultusunda üst üste zamlarla karşılaşan ayçiçek yağı bu kez zam haberiyle değil, indirim haberiyle gündeme geldi. TMO tarafından gelen açıklama, vatandaşın yüreğine su serperken ayçiçek yağının Eylül ayı fiyat listesi de belli oldu.

Ayçiçek yağı üretiminde en kritik bölgelerden biri olan Trakya bölgesinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık ve kuraklık dönemiyle zor bir dönem geçti. Üreticiler, dile getirdikleri açıklamalarında verim kaybı ve kalite düşüşü vurgusunda bulundu. Bu açıklamalar ile birlikte fiyatlarda yeni zam haberlerinin endişesi yaşanırken, tedirgin olan vatandaşa güzel haber TMO’dan geldi. Ayçiçek yağına bu kez zam değil, indirim geliyor. İşte TMO Eylül ayı ayçiçek yağı fiyatları ve detaylar…

ZAM YERİNE İNDİRİM HABERİ

tmo-aycicekyagi.jpg

Türkiye’de aşırı sıcaklar ve kuraklık nedeniyle kış döneminde rekolte düşüşüne yönelik açıklamalar ve beklentiler gündeme gelmişti. Ayçiçek yağı fiyatlarının bu gelişmeler ışığında zamlarla karşılaşabileceğine yönelik beklenti oluşurken, birçok uzman isim de zamların kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Ayçiçek yağı 2019 yılında litre başına 7,95 TL fiyattan, Şubat 2021 döneminde 13,75 TL ile 22,50 TL arasındaki fiyatlardan satışa sunuldu. Şimdilerde ise 5 litrelik ayçiçek yağı ortalama 175 TL fiyatla raflarda yer alıyor.

TMO EYLÜL AYI AYÇİÇEK YAĞI FİYATINI BELİRLEDİ

Türkiye Milli Tarım Ürünleri Merkezi (TMO), Eylül ayı için 5 litre ayçiçek yağı fiyatlarını belirledi. Gelen açıklamalara göre TMO’da Eylül ayında 5 litre ayçiçek yağı 150 TL fiyatla raflardaki yerini alacak. Bu da ortalama 25 TL’lik bir indirim anlamına geliyor. TMO’dan gelen açıklama sonrası diğer zincir marketlerin de ayçiçek yağı ürünlerinde bir indirim uygulayıp uygulamayacağı merak konusu oldu.