Bir yerden bir yere gidip gelmek 100 TL'yi aşabilir! Kapıda duran aracınıza dikkat edin! Her an satmak zorunda kalabilirsiniz

Milyonlarca araç sahibini şok edecek karar gündemde. Benzin, dizel ve LPG'li araçlar dahil tamamı için flaş zam kapıda. Şuanda 40 TL'yi aşan litre fiyatları için 100 TL'lik korkutan sinyal.
Bir yerden bir yere gidip gelmek 100 TL'yi aşabilir! Kapıda duran aracınıza dikkat edin! Her an satmak zorunda kalabilirsiniz

Dünya genelindeki siyasi ve ekonomik hareketlilik Türkiye'yi derinden etkilemeye başladı. Özellikle petrol cenneti olan ve Türkiye'nin de ithalatını yaptığı Rusya'nın akaryakıtta verdiği yeni kararlar vatandaşın kapısındaki araca el koyacak.

azscdivhxe2cmy9dx-illq.webp

Bir yerden bir yere gidip gelmek 100 TL'yi aşabilir! Kapıda duran aracınıza dikkat edin! Her an satmak zorunda kalabilirsiniz- Araç sahipleri için günlük evden çıkıp istasyona gitmenin maliyeti ortalama 40 TL'yi aşarken bir yerden bir yere gidip gelmek 100 TL'yi buluyor. Kısa mesafede kat edilen yollar bile cep yakarken Rusya'nın ülkesinde aldığı kararlar yeni zammın sinyalini verdi.

Ukrayna ile Rusya arasında uzun zamandır süren savaşın etkileri sebebi ile Rusya ülkenin iç piyasasında akaryakıt fiyatlarını dengeleme amacıyla kısıtlama kararı aldığını açıkladı. Bu açıklama sonucunda Rusya'dan akaryakıt alan Türkiye'de karar sonrası zammın başlayacağı ön görülüyor.

Rusya kararının Türkiye'ye yıl sonuna kadar tesir etmesi beklenirken bugünkü güncel akaryakıt fiyatları ise şu şekilde oldu:

MOTORİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa motorin fiyatları 40,03 TL

İstanbul Anadolu motorin fiyatları 39,97 TL

Ankara motorin fiyatları 40,57 TL

İzmir motorin fiyatları 40,74 TL

BENZİN FİYATLARI

İstanbul Avrupa benzin fiyatı 38,55 TL

İstanbul Anadolu benzin fiyatı 38,5 TL

Ankara benzin fiyatı 39,13 TL

İzmir benzin fiyatı 39,23 TL

Akaryakıt fiyatlarında bugüne ilişkin herhangi güncel günlük bir zam haberi bulunmasa da Rusya kararının kısa vadede zam olarak etkili olması bekleniyor.