Dünya bunu konuşuyor! Tüm otomobilleri unutun bu araç SUDA YÜZÜYOR

Dünyadaki bir çok otomobil firması farklı özelliklerde araç üretimi için adeta yarışa girmişken Dünyanın teknoloji devi ülkesi Çin ise uluslararası piyasaya 'suda yüzebilen' aracı tanıttı.
Dünya bunu konuşuyor! Tüm otomobilleri unutun bu araç SUDA YÜZÜYOR

Dünyada ve Türkiye'de de dönem dönem karşılaşılan trafik kazaları arasında kanala düşmek, denize düşmek ve uçurumdan nehre yuvarlanmak gibi olası can alan kazalar artık son bulacak.

klhi.jpg

Dünya bunu konuşuyor! Tüm otomobilleri unutun bu araç SUDA YÜZÜYOR- Teknolojinin en bilinen ülkesi Çin yeni yenilikleri ile dünyayı şaşırtmayı başardı. Hem karada hem de suda yolculuk yapabileceğiniz suda yüzebilen otomobil icadı gündeme bomba gibi düştü.

30 DAKİKA BOYUNCA SUDA YÜZÜYOR

Çin'in BYD'nin premium markası YangWang, otomobilin suda yüzme hızı ve zamanını açıkladı. U8 isimli otomobil ortalama 1 metre derinliğe kadar olan suda toplam 3 km hız ile 30 dakika boyunca yüzebiliyor. SUV modelin standart versiyonu 1 metre derinliğe kadar sudan geçebilirken Offroad Master Edition versiyonu 1,4 metreye kadar olan daha derin sulardan geçebiliyor. Karadaki bir hız oranına göre oldukça düşük olması dünya piyasasında ilklerde yer almasından kaynaklanırken ilerleyen dönemlerde aracın üst segmentlerinin de tanıtımının yapılabileceği ön görülüyor.lsjk.jpg

SUYA GİRİNCE KARADAKİ ÖZELLİKLER DEVRE DIŞI

2 tip özelliği bulunan otomobil karadaki hızı ile suda aynı çalışmıyor. Otomobil suya girdiği andan itibaren suya girdiğinde, kendini ve içerideki yolcuları korumak için Yat Modu'nu aktif ediyor. Bu mod, yerleşik sensörleri kullanarak süspansiyonu otomatik olarak yükseltiyor, benzinli motoru devre dışı bırakıyor, havalandırma sistemini yeniden sirkülasyon moduna geçiriyor, tüm pencereleri kapatıyor ve sunroofu açarak yolculara bir kaçış yolu sunuyor.

EKİM AYINDA SATIŞI BAŞLIYOR! FİYATI BELLİ OLDU

Dünyaya adeta büyük bir gündem olarak yerleşen yeni suda yüzebilen araç YangWang U8'in fiyatı 1.089.000 yuan, yani yaklaşık 149 bin dolar seviyesinden başlıyor. Fiyatları gelişim özellikleri ve ekonomik durumlra göre değişiklik gösterebilecek. Ekim ayı itibari ile teslimatları ve satışları başlayacak.