Ek MTV ödemeleri iptal oluyor! Tarih verildi 5 gün sonra her şey değişecek

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) için milyonlara tarih verildi. Tüm araç sahiplerini ilgilendiren açıklama geldi. İptal kararı için son 5 gün kaldı.
Ek MTV ödemeleri iptal oluyor! Tarih verildi 5 gün sonra her şey değişecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem faciasında etkilenen 11 il geneli için başlattığı ülke içerisindeki kalkınma çalışmalarından araç sahipleri nasibini aldı.

ek-mtv-2.webp

Türkiye'deki tüm araç sahiplerinin yılda 2 kez ödemeleri gereken MTV'ler bir kereye mahsus olmak üzere 4'e yükseltildi. Milyonlarca araba sahibini ilgilendiren karar için vatandaş yaşanan ekonomik kriz ve enflasyon ortamında zor zamanlar yaşarken bir açıklama daha geldi.

EK MTV'LER İPTAL OLUYOR AÇIKLAMASI

Çıkarılan Ek MTV kararının ardından TBMM'de muhalefet kanadından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den tepki geldi. CHP konunun Anayasa Mahkemesine taşınacağını ve Ek MTV'lerin yasal olmadığını iddia ederek milyonlar için harekete geçti. Anayasa Mahkemesi'ne başvurulması ve kararın iptalinin kabulü halinde Ek MTV'ler iptal oluyor.

KARAR ANAYASA MAHKEMESİ'NDE 6464c73f86b24479fc3e1cb7-001.webp

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 28 Eylül Perşembe günü gerçekleşecek olan duruşma sonrası 7456 sayılı 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istendi. Karar için bekleyiş sürüyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Anayasa Mahkemesi iptal kararına ilişkin görüşmeyi yapmıştı. 5 gün sonra Anayasa Mahkemesi'nin alacağı karar milyonların heyecanla bekleyişini sürdürmesine sebep oldu.

Karar neticesinde ödeme yapmış bulunan vatandaşlara para iadesi yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Henüz konu için net bir açıklama gelmedi.