Ek MTV'leri ödemeyenlere GECİKME ZAMMI! Karar verildi 2023 yılı için 4 kez ödeme yapmak zorunlu oldu

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)'ler için bugün Anayasa Mahkemesi'ne sunulan iptal kararı reddedildi. Artık Ek MTV'ler resmen mecbur oldu. Ödeme yapmayanlara kötü haber.
Ek MTV'leri ödemeyenlere GECİKME ZAMMI! Karar verildi 2023 yılı için 4 kez ödeme yapmak zorunlu oldu

Türkiye'de yılda 2 kez ödenen MTV'ler 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem faciası sebebi ile tüm araç sahipleri için 4'e çıkartılmıştı.

6a34cb14-3hujxbjtqslofvgy9gzs38.jpeg

Ek MTV'leri ödemeyenlere GECİKME ZAMMI! Karar verildi 2023 yılı için 4 kez ödeme yapmak zorunlu oldu- Cumhurbaşkanlığı kararı ile birlikte yürürlüğe giren Ek MTV'lere ilişkin olarak muhalefet kanadı olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'den Ek MTV'lerin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvuru yapıldı. Bugün Mahkeme sonucunda verilen karar ise milyonları hüsrana uğrattı. Ek MTV'ler iptal olmayacak.

1 KEREYE MAHSUS 4 KEZ ÖDEME ZORUNLULUĞU

Yılda 2 kez ödenen ek MTV'lerin 4'e yükselmesi kararının ardından henüz ödeme yapmayan vatandaşlar için ilk taksitlerin ödeme günü sona erdi. Ağustos ayında 3'üncüsü için MTV kararı alınması sonrası Ağustos ayında ödenmeyen taksitle birlikte kasım ayında ödenmesi gereken ikinci taksit vatandaşlar tarafından ödenmek zorunda.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan verilere göre ise Ek MTV'nin ilk taksidini ödeyen vatandaşların toplam hazineye sağladıkları yaklaşık 13,2 milyar lirayla hedeflenen tahsilatın yüzde 87’si gerçekleştiği açıklandı.

EK MTV'LER ÖDENMEZSE NE OLUR?

Ek MTV'lerin ödenmemesi halinde araç sahipleri alım satım işlemi gerçekleştiremeyecekler. Ayrıca Ek MTV ödemelerini geçerli zaman içerisinde yapmayan vatandaşlara gecikme zammı kararı çıkabileceği ön görülüyor.

Toplam MTV ödemelerinde gecikmeli ödemelerde eklenen zamların ek MTV'ler için de geçerli olacağı düşünülüyor. Kasım ayında Ek MTV için 2'inci toplam 2023 yılı için ise 4'üncü son MTV ödemeleri gerçekleştirilecek.