TCMB faiz artışı sonrası 400 Bin TL ile 2 Milyon TL arası taşıt kredilerinin faiz oranları belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)'nin geçtiğimiz gün politika faiz artırma kararının ardından taşıt kredilerinde yeni döneme girildi. 400 Bin TL'den 2 Milyon TL'ye kadar olan kredilerin faiz ve vadeleri açıklandı.
TCMB faiz artışı sonrası 400 Bin TL ile 2 Milyon TL arası taşıt kredilerinin faiz oranları belli oldu

Son yıllarda giderek artan faiz artışları vatandaşın alım gücünü günden güne düşürmeye devam ediyor. Konut fiyatlarındaki fahiş artışların ardından otomobil fiyatları da adeta tutulamaz hale geldi.

TCMB faiz artışı sonrası 400 Bin TL ile 2 Milyon TL arası taşıt kredilerinin faiz oranları belli oldu- Birikmiş para ile taşıt sahibi olmak imkansız hale gelirken az birikmişlerinin üzerine kredi çekmek isteyen vatandaşlar için de faiz artışı şoku yaşanıyor. Türkiye'deki bir çok kamu ve özel bankalardan alınan ortak kararlar neticesinde taşıt kredilerinde de faiz artışı başladı.

odeme7.jpg

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, en düşük sıfır bir otomobil fiyatının bile yaklaşık 1 Milyon TL'yi aşmasıyla birlikte sıfır araç almak isteyenlere yeni faiz oranlarının detaylarını aktardı.

2 MİLYON ÜSTÜ ARAÇ ALMAK İSTEYENLERE KÖTÜ HABER

Ertemel,"48 ay vade ve 400 bin TL’ye kadar kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 70. 36 ay vadede 400 bin TL-800 bin TL arası kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 50. 24 ay vade ve 800 bin ile 1 milyon 200 bin arası kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 30 seviyelerindeyken, 12 ay vade ve 1 milyon 200 bin ile 2 milyon TL tutarında kullandırılacak bir kredide faiz oranı yüzde 20 seviyelerinde yer alıyor. 2 milyon TL tutarının üzerinde ise taşıtlar için bireysel kredi bulunmuyor" dedi.

Ertemel, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önemler ve sıfır araçta yaşanan bollaşma sonucunda fiyat artışlarının durduğu, olağandışı fiyatlamaların önüne geçildiği ve piyasa düzenini bozan uygulamaların engellendiğini belirtti. 2 Milyon TL üzeri araç satın almak isteyen vatandaşlar için ise durum ne yazık ki daha da kötü. Kredi muslukları kapandı.