2022 Ocak Devlet Bankaları Konut Kredisi Faizleri! Yeni Kampanyalar Listesi

Ocak ayında konut kredisi ile ev almak isteyenler için 3 Ocak tarihinde müşterilere sunulacak olan kredi kampanyalarını bir araya getirdik.
2022 Ocak Devlet Bankaları Konut Kredisi Faizleri! Yeni Kampanyalar Listesi

Kredili ev alımlarında artık Ocak 2022 dönemi başladı. 2021 yılıında geçerli tüm kampanyalar sona ererken ev alımlarında geçerli yeni oranlar açıklandı. Müşterilerin yeni yıl ilebirlikte hangi faiz oranları ne kadar kredi çekebileceklerini hesapladık. İşte ev almak için kredi kullanacak adına sunulan tüm faizler ve bankaların kampanyaları.

DEVLET BANKLARININ KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI

Devlet bankalarının yeni yılda sunacaklar kredi paketleri alınacak yapının durumuna gmre, alınacak evin enerji kimlik sertifikasına göre ve konutun sıfır yada ikinci el olmasına göre değişecek. 2022 yılının ilk pazartesi gününden itibaren geçerli olan konut kredisi kampanyaları.

0.88 Faizli Kentsel Dönüşüm Kredisi

Devlet bankları tarafından sağlanan 2022 yılında da devam edecek olan en önemli kampanya kentsel dönüşüm kredisidir. Kentsel dönüşüm kredisi aylık 0.88 faiz oranıyla, 0.92 faiz oranıyla ve 0.96 faiz oranıyla müşterilere sunulur. Faiz oranlarına Çevre Bakanlığı desteği vardır. Geri ödemeler esnek ödeme seçenekleri ile 120 ay vadelidir.

0.88'den başlayan faizlerle kentsel dönüşüm kredisi "Konutlarını yeniden inşa etmek isteyen hak sahiplerine, Riskli yapılarda en az 1 yıl oturan kiracı veya sınırlı ayni hak sahiplerine, Konutu riskli yapı olarak tespit edilen ve farklı bir konut almak isteyen maliklere." verilir.

1.20 Sıfır Ev Konut Kredisi

Devlet bankalarının sunduğu en önemli kampanyalardan bir tanesi de 1.20 aylık faizle verilen ve sıfır konutların tamamında geçerli olan standart konut kredisi paketidir. Müşteriler alacakları evin ekspertiz değerinin yüzde 90'ı oranında konut kredisi kullanabilirler. Ayrıca banka müşterilerin istemesi durumunda aylık kazanç durumuna göre bir ödeme planı belirleyebilir, 3 ay ödeme erteleme sağlayabilir. Müşteriler bu kredi paketinde de 120 ay seçeneğine sahipler.

1.25 Yeşil Ev Konut Kredisi

Enerji kimlik belgesi durumunda göre devlet bankalarının yeşil ev kredi paketleri bulunuyor. Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sağlanan kredi paketinde müşteriler aylık yüzde 1.25 faiz oranıyla 120 ay vadeil kredi çekerek ev sahibi olabilirler. 1.25 faiz oranı A sınıfı kimlik belgeli konutlar için geçerlidir.

1.29 İkinci Ev Konut Kredisi

Müşteriler standar kredi paketi kapsamında ikinci el ev almak isterlerse yüzde 1.29 aylık faiz oranıyla konut kredisi kullanabilirler. 3 kamu bankası tarafından sağlanan kredi paketinde 120 ay vade süreci ve esnek ödeme seçenekleri bulunuyor.