5.250 TL asgari ücret formülü! AK Parti'nin son açıklamasından sonra..

Asgari ücret için çok önemli bir açıklama daha geldi. Zam olasılığı güçlenirken kulislerde ise 1000 TL'lik bir zam ile maaşların 5.250 TL'ye çıkarılması bulunuyor. Son dakika asgari ücret gelişmeleri.
5.250 TL asgari ücret formülü! AK Parti'nin son açıklamasından sonra..

Emlak365.com - Asgari ücrete zam konusunda hükümet kanadından gelen konuşmalar zam ihtimalinin hiçde zor olmadığını ortaya koyuyor. Özellikle 2022 yılı enflasyon oranlarının inanılmaz boyutlarda olması vatandaşların çok zorlanmasına neden olurken vatandaşların desteklenmesi bekleniyor.

Daha önce gelen açıklamalarda asgari ücrete yüzde 50'lik bir zam yapıldığı vurgulansa da daha 4 aylık süreçte oluşan enflasyon oranları ile birlikte uygulamada olan maaşlarla vatandaşların geçinmelerinin neredeyse imkansız olduğu vurgulanıyor.

TAM DA BU NOKTAYA DEĞİNDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik tam da bu noktada çok önemli bir açıklamada bulundu. Haftasonu öncesi gelen konuşmasında asgari ücrete ikinci zam olabileceği sinyalini veren Ömer Çelik, vatandaşların ekonomik durumlarının takip edildiğini söyledi. Çelik asgari ücrete ara zam konusunda "Asgari ücretin dar gelirli vatandaşımızı ekonomik olarak koruması gündemimizdedir. Yakından takip ediliyor. Vatandaşlarımızın hayat koşulları bizim partimizin her zaman gündemindedir." demişti.

Bu açıklamadan kısa bir süre önce ise bir TV programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin asgari ücret konusunda konuşmuştu. Zengin konuşmasında "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor. Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Sayın bakan 'Henüz elimizde böyle bir çalışma yok' demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

EN KUVVETLİ İHTİMAL OLARAK GÖSTERİLİYOR

Asgari ücret için en kuvvetli ihtimallerden birisi ara dönemde 1000 TL'lik zam olarak gösteriliyor. Enflasyon oranları üzerinden yapılan bu zam geçerli olursa maaşlar 4.250 TL'den 5.250 TL'ye yükselecek.