Çocuklu ailelere 1.250 TL devlet desteği! Kimliğini gösteren PTT'den parasını alıyor!

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında yer almaya ve onlara nakit destekler sağlamaya devam ediyor. Özellikle çocuklu ailelere devlet tarafından çeşitli sosyal yardım ödemeleri yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere çeşitli sosyal yardımlar yapılıyor. İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının yoksun ortamlarda büyümemesi için yapılan bu sosyal yardımlar aile bütçelerine biraz olsun destek sağlıyorlar. Bu sosyal yardımlar için gerekli başvuruları yapan çocuklu aileler ödemeleri her ay düzenli olarak alabiliyorlar.

Aile Bakanlığı tarafından geçmişi çok da eski olmayan bir sosyal yardım programı devreye alındı. Çocuk Destek Bileşeni adı verilen bu sosyal yardım ile aileler çocukları için devletten sosyal yardım alma imkanı buluyorlar. Aile destek ödemeleri ile yatırılan bu paralar aile bütçeleri için çok önemli bir katkı anlamına da geliyor.

ÇOCUKLU AİLELERE 1.250 TL SOSYAL YARDIM!

Çocuk Destek Bileşeni olarak uygulanan bu sosyal yardım esasında çocuklu ailelere yönelik 12 ay boyunca uygulanacak bir sosyal yardım programını ifade ediyor. Haziran ayında başlatılan bu sosyal yardımda ödeme tutarları 350 TL ile 650 TL arasında değişmekteydi. Ancak Kasım ayında bu sosyal yardım için zam kararı verildi. Ailelere çocuk sayılarına göre 850 TL ile 1.250 TL arasında sosyal yardım ödemeleri aylık olarak yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Çocuk Destek Bileşeni sosyal yardımı başvurusunu nasıl yapacaklarını vatandaşlar araştırıyorlar. Şu ana kadar açıklanan bilgilere göre bu başvurular il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılıyor. Bu vakıflar Aile Bakanlığı’nın il ve illerdeki temsilcilikleri gibi çalışıyorlar. Ayrıca E-Devlet üzerinden de vatandaşlara başvuru imkanı sağlanıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Çocuk Destek Bileşeni kapsamında yapılan sosyal yardımlardan yararlanabilmek için bir gelir şartı bulunuyor. Hane içinde kişi başlık aylık ortalama gelirin net asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması gerekiyor. Bu tutar da 1.833 TL’ye karşılık gelmektedir. Bu tutarın üzerinde kişi başı aylık geliri olan aileler bu imkandan yararlanamayacaklar. Ayrıca Aile Bakanlığı’nın diğer sosyal yardım programlarından yararlanmak bu sosyal yardımı almak için herhangi bir engel teşkil etmiyor.

ÖDEMELER PTT’DEN NAKİT OLARAK YAPILIYOR!

Aile Bakanlığı Haziran 2023’e kadar her ay yapmayı sürdüreceği bu sosyal yardım için ödemeleri PTT şubelerinden yapıyor. Her ay ödeme günlerinde kimlikleriyle beraber PTT veznelerine başvuru yapan vatandaşlar ödemeleri nakit olarak alıyorlar.

Finans Haberleri