Devlet işsizlere 2.100 TL destek veriyor! Ödeme almak için tek şart var!

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında durmaya ve onlara destek sağlamaya devam ediyor. Gerekli şartları taşıyanlara devlet nakit destekler sağlıyor. İşsizler ve iş arayan bazı vatandaşlara nakit destekleri sağlanıyor.
Devlet işsizlere 2.100 TL destek veriyor! Ödeme almak için tek şart var!

Türkiye’de sosyal yardımlara dair yeni gelişmeler en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vatandaşlara çok farklı sosyal yardım programları üzerinden nakit sosyal yardımlar veriyor. Bu sosyal yardımlar vatandaşların bütçelerine az da olsa destek sağlarken her geçen gün daha da yaygınlaşmaya başladılar.

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programları arasında en az bilinenlerden ikisinden işsiz vatandaşlar yararlanabiliyorlar. Bu sosyal yardımlara dair kriterleri uyan vatandaşlara devlet tarafından sürekli olmasa da bazı nakit ödemeler yapılıyor. Ancak bunun için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekiyor.

İŞSİZLERE DEVLETTEN SOSYAL YARDIM!

İşsiz vatandaşlara yönelik uygulanan sosyal yardım programları kapsamında iki ayrı ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardımlardan yararlanabilmek için Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım ödemesi yaptığı hanelerde ikamet etmek gerekiyor. Bu hanelerde ikamet eden ve 18 yaş ile 55 yaş arasında olmasının yanında çalışmasına dair bir engeli bulunmayan işsiz vatandaşlara çeşitli sosyal yardım ödemeleri verilebiliyor.

550 TL VERİLİYOR

Belirlenen şartları karşılayan vatandaşlar Aile Bakanlığı ile İŞKUR arasında irtibat kurularak iş bulmalarına yardımcı olunuyor. İŞKUR bu vatandaşları niteliklerine uygun işlere yönlendiriyor. İŞKUR tarafından bazı iş görüşmeleri ayarlanıyor. İŞKUR’un belirlediği bu iş görüşmelerine giden vatandaşlar işe girsin veya girmesin Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım ödemesi almaya hak kazanıyor. Bu vatandaşlara net 550 TL ödeme yapılıyor. Bu 550 TL’yi alan vatandaşlara aynı sosyal yardım yılda en fazla 3 defa verilebiliyor.

2.157 TL İŞE BAŞLAMA YARDIMI VERİLİYOR

Aynı şekilde İŞKUR’un belirlediği iş görüşmelerine giden ve işe giren vatandaşlara da Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemesi yapıyor. İşe Başlama Yardımı olarak bilinen bu görüşme ile işe yerleştirilen vatandaşlar yine Aile Bakanlığı’ndan nakit destek alabiliyorlar. Bu vatandaşlara 2.157 TL nakit ödeme yapılıyor. Her yıl sadece bir sefer alınabilen bu sosyal yardım PTT üzerinden vatandaşlara ödeniyor.

İŞKUR’un yönlendirdiği iş görüşmesine giderek işe girenler iş görüşmesine gidildiği için verilen 550 TL’lik sosyal yardımı alamıyorlar. Ancak işe işe başlayanlar çok daha yüksek tutarda işe başlama yardımını alabiliyorlar.