Şanlıurfa deprem konutları için ilk kazma vuruldu

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan deprem felaketi nedeni ile yıkım yaşanan iller arasında yer alan Şanlıurfa'da kalıcı konutların inşası başladı.
Şanlıurfa deprem konutları için ilk kazma vuruldu

Asrın felaketi olarak tarihe geçen ve Türkiye'nin en çok can kaybına neden olan Kahramanmaraş depreminden etkilenen illerden biri de Şanlıurfa olarak öne çıkmıştı. Yaşanan deprem felaketi sonrasında hem hasar alan konutların hem de riskli binaların yenilenmesi için çalışmalara hız verilmişti. 

Konu hakkında açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'da da inşaat çalışmalarına başlandığını ve şehrin yeniden inşasına başladıklarını söyledi. Depremin ardından 11 ilde binlerce bina çökerken aynı zamanda çok sayıda bina ağır hasarlı ve hasarlı olarak rapor edilerek yıkım kararı kapsamına alınmıştı.

ŞANLIURFA BİRECİK VE EYYÜBİYE İLÇELERİNDE TOKİ KONUTLARI İNŞA EDİLMEYE BAŞLANDI! 

Deprem bölgesi kapsamına giren ve OHAL ilan edilen 11 ilde yer alan tüm TOKİ konut projeleri hasar almadan ayakta kalmayı başarmıştı. Son derece şiddetli olarak yaşanan 2 büyük deprem felaketinden etkilenen TOKİ projeleri tam not alarak sınavdan çıkmayı başarmış ve güvenirliğini kanıtlamıştı. 

Depremden etkilenen bölgelerin yeniden inşaatını da üstlenen TOKİ hakkında yeni açıklama Bakan Kurum tarafından yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamasında "OKİ ile dirençli şehirlerimizi bu anlayışla inşa ediyoruz. Bilimden şaşmadan, hızlı hareket ederek, güçlü adımlarla! Şanlıurfa Birecik ve Eyyübiye’de de başladık" diyerek çalışmaların start aldığını söyledi.