1 Milyon TL konut kredisi! Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası taksitleri değişti!

Konut kredisi çekerek ev sahibi olma planı yapanları etkileyecek maliyet değişiklikleri oldu. 1 Milyon TL konut kredisinin Halkbank, Ziraat Bankası ve İş Bankası taksitleri ne kadar oldu?
1 Milyon TL konut kredisi! Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası taksitleri değişti!

Ev sahibi olma hayalini kuranlar kendi bütçelerine uygun gelebilecek konut kredisi arayışlarını sürdürüyorlar. Konut kredisi maliyetlerinin artması bu arayışları biraz etkilese de piyasanın en düşük faizli konut kredilerine büyük ilgi gösteriliyor. Konut kredisi çekerken maliyetin büyük önemi bulunuyor. Yüklü meblağlar ile konut kredisi çekildiği için en küçük faiz değişiminin bile toplam maliyette etkisi çok büyük oluyor.

KONUT KREDİSİ GELİŞMELERİ!

Konut kredisi veren bankalarda son dönemlerde düşük faiz görmek pek mümkün olmuyor. Bunun için konut kredisi tutarı ne kadar azaltılırsa o kadar olumlu oluyor. Artık konut kredisi çekecek olanlar bir evi satın alacak toplam maliyetin çok küçük kısmını kredi olarak değerlendiriyorlar. Yüksek tutarlı kredi çekilmesi durumunda ortaya çıkacak taksiti ödemek imkansız oluyor.

Konut kredilerini bankalar 120 aya kadar vade ile verebiliyorlar. Bu vade süresi kesinlikle aşılamıyor. 10 yıla bölünebilen konut kredisi taksitleri biraz daha ödenebilir olabiliyorlar.

Konut kredisi çekilmesi durumunda esnek ödeme imkanları da merak ediliyor. Bu tamamen bankadan bankaya değişen bir durum oluyor.

HALKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ YENİ TAKSİT TABLOSU!

halkbank-konut-kredisi.jpg

Halkbank'tan konut kredisi çekmeye karar verenlerin kredi maliyetleri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile hesaplanıyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin taksiti bu bankada 38.341 TL oluyor. Kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 4,6 Milyon TL olarak bildirildi.

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ YENİ TAKSİT TABLOSU!

ziraat-konut-kredisi.jpg

Ziraat Bankası'nın konut kredisine uyguladığı aylık kredi faizi yüzde 3,89 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi aylık 39.303 TL tutarında kredi taksiti ile veriliyor. Bu maliyet biraz yüksek olduğu için Ziraat Bankası konut kredisi için çok fazla tercih edilmiyor.

İŞ BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ YENİ TAKSİT TABLOSU!

is-bankasi-konut.jpg

İş Bankası'ndan konut kredisi çekilmek istenmesi durumunda aylık yüzde 2,87 oranında kredi faizi ile karşılaşılıyor. Bu faiz şu anda Türkiye'de en düşük faizli konut kredisi oluyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekenler bankaya aylık 29.695 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu konut kredisinin toplam maliyeti 3,5 Milyon TL'yi aşıyor.