1.250 TL destek için zaman daraldı! Başvurmayanlar ödeme alamayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek olan 1.250 TL’lik sosyal yardım için son başvurular alınıyor. Başvuru süresini geçirenlere herhangi, bir şekilde ödeme yapılamayacak.
1.250 TL destek için zaman daraldı! Başvurmayanlar ödeme alamayacak!

Türkiye’de devletin sosyal devlet niteliği son dönemlerde vatandaşlara çok daha fazla gösterilmeye başlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her dönem var olan sosyal yardım programları ile ailelere nakit destekleri sağlamaya devam ediyorlar. Ancak bunun yanında ek olarak da geçici süreli olarak devreye sokulan sosyal yardım programları ile vatandaşlar destekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI DEVAM EDİYOR!

2022 yılında devreye sokulan Aile Destek programı da vatandaşlara sağlanan sosyal yardım programları arasında geçici süreli yardımlar arasında yer alıyor. Bu program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yaklaşık 10 aydır her ay sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımları alan aileler ekonomik kriz ortamında bütçelerini destekleyerek geçimlerini biraz daha iyileştirebiliyorlar.

AYLIK 1.250 TL’YE KADAR YARDIM ALINABİLİYOR!

Aile Bakanlığı’nın özel bir sosyal yardım uygulaması olan Aile Destek programı kapsamında vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Bu sosyal yardımlar belirli kriterlerle veriliyor. Ailedeki kişi sayısı, toplam gelir, kişi başına düşen gelir, çocuk sayısı gibi etkenlerle bu program kapsamında ne kadar sosyal yardım ödemesi yapılacağı belirleniyor. Bu program 2022 yılında devreye alındığında ödemeler 450 TL ile 650 TL arasında değişiyordu. Şimdi ise bu tutarlar 850 TL ile 1.250 TL arasına yükseltildi.

BU AY BAŞVURAN BİR SONRAKİ AY ÖDEME ALIYOR

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlar sürekli başvuru yapabiliyorlar. Hem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan hem de e-devlet üzerinden başvuru yapılabiliyor. Ancak başvuru sırasında tarih konusunda dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin Nisan ayında başvuru yapanlar Mayıs ayında ödeme almaya başlayabilecekler. Mayıs ayına sarkarsa başvurular o zaman ödeme almaya başlama tarihi Haziran oluyor.

SON BAŞVURULAR YAPILIYOR!

1.250 TL ödeme yapılan Aile Destek Programı kapsamında başvuru tarihlerinde sona geliniyor. Bu sosyal yardım 12 ay olarak planlanmıştı. Yapılan planlamaya göre son ödemeler Haziran ayında yapılacak. Haziran ayında ödeme alabilmek için ise başvuruların Nisan veya Mayıs ayında yapılması gerekiyor. Başvuruları onaylananlar Haziran ayında 1.250 TL nakit destek alabilecekler.