15 yıl vade, 0,69 faiz! Halkbank 1 Milyon TL konut kredisi, taksitler 4.410 TL'den başlıyor!

Konut kredisi çekmek isteyenlere Halkbank’tan özel bir fırsat sunuluyor. Yeni Evim kampanyası kapsamında 0,69 faizli konut kredisi kullanılabiliyor. 1 Milyon TL kredinin taksit maliyeti açıklandı.
15 yıl vade, 0,69 faiz! Halkbank 1 Milyon TL konut kredisi, taksitler 4.410 TL'den başlıyor!

Türkiye’de vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için devlet tarafından çeşitli teşvikler veriliyor. Bu teşviklerden birisi de Yeni Evim kampanyası ile oldu. Halkbank’ın konut kredisi kampanyası ile vatandaşlara 0,69 faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. 15 yıl vadeli olan bu konut kredisinde yalnızca orta gelirli vatandaşlar yararlanabiliyorlar. Bu kredi kampanyasın ın bazı özel koşulları bulunuyor.

ŞARTLARI NELER?

Halkbank’ın bu kampanyasından yararlanıp konut kredisi çekecek olanların hiç evi olmamalıdır. Hatta bir ev üzerinde yüzde 50 üzerinde hisse payı sahibi de olunmamalıdır. Konut satın alınacak ilde kredi başvuru yapan vatandaş tarafından son 1 yılda konut satışı yapılmaması gerekmektedir. Son 12 ayın en az 9 ayında sosyal güvenlik primi ödemesi yapılmış olmalıdır. Çekilecek konut kredisinin tutarı hane halkının geliri ile uyumlu olmak zorundadır.

NE KADAR KREDİ ÇEKİLEBİLİR?

Yeni Evim kampanyası kapsamında Halkbank’ın vereceği konut kredisi limitleri de belirlendi. Buna göre Türkiye 3 bölgeye ayrıldı. 1. Bölge yalnızca İstanbul’dan oluşuyor. İstanbul’da en fazla 9 Milyon TL’lik konutlar için 5 Milyon TL’ye kadar konut kredisi veriliyor. 2. Bölgede ise Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla bulunuyor. Bu illerde de en fazla 5 Milyon TL’lik konutlar için 3 Milyon TL’ye kadar kredi imkanı sağlanıyor. İlk 2 bölgede yer almayan tüm iller 3. bölgede bulunuyor. 3. bölgede de en fazla 3 Milyon TL değerindeki konutlar için 2 Milyon TL’ye kadar kredi veriliyor.

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

15 yıl vade, 0,69 faiz! Halkbank 1 Milyon TL konut kredisi, taksitler 4.410 TL'den başlıyor!

Halkbank’ın Yeni Evim kampanyasından yararlanarak 15 yıl vadeli 1 Milyon TL kredi çekenlerin yapacakları ödemeler hesaplandı. Buna göre ilk 3 yıl taksitler için devlet desteği verilecek. 2023 yılında 4.410 TL, 2024 yılında 5.400 TL ve 2025 yılında 6.480 TL kredi taksit ödemesi yapılıyor. 3 yıl sona erdikten sonra ise devlet desteği bitiyor ve aylık taksit 9.719 TL oluyor. Son 8 yıl ise ilk 3 yıl verilen taksit desteği geri ödeneceği için kredi taksitlerinde biraz artış yapılarak 11.896 TL’ye çıkıyor.