15.000 TL bayram ikramiyesi! Resmi açıklama yapıldı!

Ramazan Bayramı’na günler kala bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Kamunun emeklilere verdiği gibi özel şirketler de personellerine bayram ikramiyesi veriyorlar. Son olarak 15.000 TL bayram ikramiyesi açıklaması yapıldı.
15.000 TL bayram ikramiyesi! Resmi açıklama yapıldı!

Türkiye’de gelinen süreçte bayram ikramiyeleri yeniden gündem olmaya başladı. Emekli bayram ikramiyeleri ile kamuoyunda konuşulan ödeme türü olan bayram ikramiyeleri şimdi özel sektör çalışanları için de devreye sokulmaya başlandı. Şirketler tarafından personellerine bayram ikramiyesi jesti yapılıyor. Bu konuda öncü şirket ise dünyanın sayılı havayolu şirketlerinden birisi olan Türk Hava Yolları (THY) oldu.

15.000 TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Bayram ikramiyeleri konusunda bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Ahmet Bolat, “Ramazan Bayramı ikramiyesini geçen sene de vermiştik ama daha dar bir kapsamda idi ve 5.000 TL idi. Bu sene tüm 75 bin çalışanımıza vereceğiz ve net 15.000 TL olarak. Pozisyon ya da makam farkı gözetmeksizin, herkese eşit bir Bayram hediyesi olarak. Arkadaşlarımız çalışıyor, Yolcularımız bizimle uçuyor, Şirketimiz kazanıyor. Bereketli olsun şimdiden!" dedi.

75 BİN ÇALIŞAN DA ALACAK

THY, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden birisi olarak hem direkt kendi bünyesinde hem de çeşitli iştiraklerinde toplam 75 Bin personele sahip. Böylesine devasa bir yapısı olan THY, Ramazan Bayramı’nın hemen öncesinde tün çalışanlarına herhangi bir kesinti yapmadan 15.000 TL bayram ikramiyesi ödemesi yapacak. Maaşa veya pozisyona göre değişmeyecek olan bu bayram ikramiyesi en üst mevki için de en alt pozisyon için de 15.000 TL olarak verilecek.

EMEKLİLER ÖDEMELERİNİ ALMAYA BAŞLIYORLAR

Emekli bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak yaşanan son gelişmeler de merak ediliyor. Bu ikramiyeler bir süre önce 1.100 TL’den 2.000 TL’ye yükseltilmişti. Ramazan Bayramı öncesi ödemeleri ise emeklilere maaşları ile beraber yapılacağı açıklanmıştı. Emekliler yarından itibaren maaşlarını ve bayram ikramiyelerini almaya başlayacaklar. Gün gün Pazartesi gününe kadar tüm emeklilerin maaşları hesaplara yatacak.