19 Şubat il il güncel fındık fiyatları! Ordu Giresun Samsun Trabzon fındık fiyatı ne kadar oldu?

Fındık fiyatları için araştırmalar artarken 19 Şubat 2023 Pazar günü güncel fındık fiyatları açıklandı. TMO fındık alım fiyatları ve il il güncel fındık satış fiyatı!
19 Şubat il il güncel fındık fiyatları! Ordu Giresun Samsun Trabzon fındık fiyatı ne kadar oldu?

19 Şubat il il güncel fındık fiyatları! Ordu Giresun Samsun Trabzon fındık fiyatı ne kadar oldu? Piyasalar depremden sonra büyük bir durgunluğa girerken yaşanan durgunluk fındık piyasasını da olumsuz etkiledi. 

Üreticiler düşen fındık fiyatları nedeni ile sıkıntılı bir dönemden geçerken piyasada eski fındığın yeni mahsul fındıktan daha pahalı satılması da tepki topladı. Hava koşulları fındık üretimi için iyi bir seyir gösterirken deprem sonrası arzda oluşan talepteki kırılma ve ekonomide oluşan belirsizlik fındık fiyatlarını düşürdü. 

GÜNCEL FINDIK FİYATLARI! FINDIĞIN KG FİYATI BUGÜN NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Fındık fiyatlarını değerlendiren üreticiler fiyatlarda yaşanan düşüşten şikayetçi oldu. Ordu Ünye Arzanoğlu Tarım Ürünleri İşletmecisi Ersin Şahin Arzanoğlu A52 TV için yaptığı değerlendirmesinde “ Fındık fiyatımız 53 liradan işlem görüyor. Toprak Mahsullerinin 2021 yılı mahsulünü 58 liradan satışa çıkardığı ve bunun tamamının satıldığını duyduk. İhracatçı arkadaşlar piyasadan 53-54 liraya almıyorlar ama TMO’nun malını 58 liraya tercih ediyorlar.

  Bir sebebi var ki, onu tercih ediyorlar. Bundan sonra hava durumları da iyi gidiyor. Fındığa inşallah bir sıkıntı gelmez. Sıkıntı gelirse fındığın fiyatının önünü alamayız. Önceki yıllarda Mart sonunda Nisan başında fındığın don yapıp yakması rekolteyi bir hayli düşürmüştü. İnşallah öyle bir durum olmaz. Biz yeni fındık fiyatlarının bundan sonra toparlayacağını düşünüyorum. Şubat’ın yarısındayız Ağustos’a daha 7 ay var. İnşallah daha iyi olur diye beklenti içindeyiz "diyerek fındık fiyatlarında hava koşullarının belirleyici olacağını söyledi. 

Trabzon'da fındık fiyatı 52 TL, Zonguldak'ta 40 TL, Samsun'da 46 TL, Akçakoca'da ise 42 TL'den en düşük fiyat listesi ile satışa devam ediliyor.