2. el konut alacaklara 300 Bin TL destek! Halkbank konut kredisi maliyetini açıkladı!

Halkbank tarafından ikinci el konutlar için verilen konut kredisi koşulları belli oldu. Halkbank ne kadar ikinci el konut kredisi veriyor, faizi yüzde kaç, aylık kaç TL taksitle kullanılabilir?
2. el konut alacaklara 300 Bin TL destek! Halkbank konut kredisi maliyetini açıkladı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın tüm koşullarında keskin bir değişiklik yaşanmaya başlandı. İnsanlar artan konut fiyatlarına karşı bir çözüm yolu geliştirmek zorundalar. Bu da ikinci el konutlara olan talepleri arttırıyor. Hatta durumu kötü olan konutlar tercih edilip daha az para ödeniyor ama konut satın alındıktan sonra yapılan tadilat ile ev yenilenmiş oluyor. Bunun için de ikinci el konut kredilerine büyük bir ilgi bulunuyor. Halkbank da ikinci el konutlara özel bir kredi kampanyası uyguluyor. 

HALKBANK İKİNCİ EL KONUTLARA NE KADAR KREDİ VERİYOR?

Bankaların son aylarda konut kredisi kullandırmamak için özel bir gayret içerisinde olduğu biliniyor. Kamu bankalarından konut kredisi kullanmak için başvuru yapanlar bir süredir bu taleplerine tam olarak karşılık bulamıyorlar. Ya bu müşterilere hiç konut kredisi verilmiyor veya bu kredilerin üst limiti 300 Bin TL olarak uygulanıyor. 300 Bin TL ikinci el konut alımında o konutun maliyetinin en fazla yarısı olabilmektedir. Limitlerde artışı yapılması istenilse de bu da henüz gerçekleşmedi. Halkbank'tan ikinci el konut kredisi çekecek olanlar ne kadarlık kredilerine onay çıkacağını banka ile iletişime geçerek öğrenmeleri gerekir. 

İKİNCİ EL KONUTLAR İÇİN ÖZEL KAMPANYA!

Halkbank'ın ikinci el konutlar için hazırladığı özel kredi, kampanyası ile müşteriler bu tür konutları satın alırken finansman desteği elde ediyorlar. Evin maliyetinin büyük kısmı olmasa da daha düşük tutarlarda nakit destek alınıyor ve bu da ev sahibi olma noktasında önemli bir avantaj sağlayabiliyor. Üstelik bu konut kredisi kamu bankası kredi politikaları kapsamında olduğu için piyasanın  normalinin biraz altında olabiliyor. 

300 BİN TL İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

2. el konut alacaklara 300 Bin TL destek! Halkbank konut kredisi maliyetini açıkladı!

Halkbank'tan ikinci el konut kredisi çekmek isteyenlere bu banka tarafından kredi hesaplamalarında aylık yüzde 1,29 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 300 Bin TL ikinci el konut kredisi kullananlar bankaya aylık 4.928 TL kredi taksiti ödüyorlar. 10 yıl boyunca aydan aya devam edecek olan bu taksit ödemelerinin toplamında ise müşteri bankaya 591.433 TL ödeme yapmış oluyor.