2022 yıl sonu gram altın fiyatı için kuyumculardan çılgın tahmin! Düğünü altın borcu olanlar hemen alsın 372 TL birden artacak

Küresel piyasalar enflasyon, faiz, pandemi, jepoloitik riskler kıskacında savrulmaya devam ederken açıklanan her yeni ekonomik veri fiyatların bir anda tepetaklak olmasına ya da uçmasına neden oluyor. Peki, 2022 yıl sonu altın fiyatı tahmini kaç TL, gram altın yıl sonunda ne kadar olur?
2022 yıl sonu gram altın fiyatı için kuyumculardan çılgın tahmin! Düğünü altın borcu olanlar hemen alsın 372 TL birden artacak

Tüm dünya yaşanan ekonomik şoklarla mücadele etmeye çalışırken yatırım araçları da olaylar karşısında kendisine yön belirlemeye çalışıyor. Küresel piyasalarda nakit kraldır döneminin resmen tekrar başlaması ile yatırım araçları kendilerine yön belirlemeye çalışırken altın fiyatları da bu dönemden olumsuz etkilendi. 

Normal koşullar altında enflasyonist ortamlarda değer kazanan ve yatırımcının her zaman ilk tercih ettiği güvenli yatırım limanı olarak gördüğü altın fiyatları düşüşünü sürdürdü. FED tarafından açıklanan 75 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrasında altın fiyatlarında yaşanan düşüş daha da hızlandı. Peki, altın fiyatlarında son durum ne, altında beklenti ne yönde, altın fiyatları düşmeye devam eder mi, yükselecek mi?

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, GRAM VE ÇEYREK ALTININ FİYATI NEDEN DÜŞTÜ, DÜŞÜYOR?

Amerika Merkez Bankası FED tarafından alınan 75 baz puanlık faiz artırımı kararı beklendiği üzere altın fiyatlarında düşüşe neden oldu. FED'in piyasadan para çekmeye devam etmesi ile nakit kraldır dönemi tekrar başlarken bu da değerli metalin üzerindeki baskıyı arttırdı. 

2022 yıl sonu gram altın fiyatı için kuyumculardan çılgın tahmin! Düğünü altın borcu olanlar hemen alsın 372 TL birden artacakUluslararası piyasada ons altının fiyatı 1.643 dolar seviyesinde tutunmak için mücadele verirken iç piyasada ise rekor kıran dolar kurunun verdiği desteğe rağmen gram altının fiyatı haftayı düşüş yönlü 973 TL seviyesinden kapadı. Çeyrek altının fiyatı ise yaşanan düşüşü fırsat bilen kişilerin alımları ile canlandı ve 1.652 TL seviyesine yükseldi. 

2022 yıl sonu gram altın fiyatı için kuyumculardan çılgın tahmin! Düğünü altın borcu olanlar hemen alsın 372 TL birden artacak

KUYUMCULARIN ALTIN FİYATI YORUMLARI VE 2022 YIL SONU TAHMİNLERİ! 1 OCAK 2023 TARİHİNDE 1 GRAM ALTININ FİYATI KAÇ TL OLACAK?

Altın piyasasının kalbini tutan kuyumcular ise altın fiyatlarında yaşanan düşüşün geçici olduğu yönünde görüş bildirerek yaşanan düşüşün alım fırsatı olduğunu dile getirdi. Özellikle de düğünü ve altın borcu olanlara bu dönemi fırsat olarak gören kuyumcuların gram altının yıl sonunda yükseleceğini öngördüler. 

Kuyumculuk yapan Zekeriya Tonyalı yaptığı açıklamasında "Altın alacak olan, altın borcu olanlar ya da bu sene düğün yapacak olanlar için yaşanan bu düşüş aslında bir fırsat. Bana göre altının daha da düşme ihtimali de bulunuyor. Ekonomi iyileşmeye başladıkça, yeni konut projeleri ev fiyatlarını düşürdükçe insanlar yeniden altına yönelecekler. Altın borcu olanlar için bu dönem iyi bir fırsat die düşünüyorum. 2022 yıl sonu için dünyadaki şartlara göre rakamlar değişse de gram altın fiyatı tahmini için 1.200 - 1.300 TL rakamları konuşuluyor" diyerek beklenen rakamı duyurdu.

NOT: Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiş olup, kuyumcular tarafından yapılan açıklamalardan edinilen bilgiler aktarılmıştır.