2023 Eylül ayı ABD FED faiz kararı belli oldu!

Piyasa takipçileri tarafından merakla beklenen Eylül ayı ABD FED faiz kararı bugün açıklandı!
2023 Eylül ayı ABD FED faiz kararı belli oldu!

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği FED Faiz kararı hakkında FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklama sonucunda gözler piyasalara çevrildi! Geçtiğimiz döneme baktığımız zaman ABD'de Temmuz ayında enflasyon yükselişe geçmişti. Dünya genelinde piyasaları etkileyecek olan bu hareketlilik ile birlikte geçtiğimiz 12 ayda da düşen enflasyon Temmuz'da yıllık 3,7 oldu. Aylık bazda baktığımız zaman ise enflasyonun yüzde 0,6 olduğu ifade edildi.

TEMMUZ AYINDA 25 BAZ PUAN ARTIRILMIŞTI!

Geçtiğimiz Temmuz ayına bakıldığı zaman 2023 yılı için ABD Merkez Bankası FED piyasaların beklentisi dahilinde faizi 25 baz puan artırarak yüzde 5,25'ten yüzde 5,50'ye yükseltmişti. Bugün yapılan karar sonucunda ise Eylül ayı faiz kararı için gözler yeniden ABD Merkez Bankası Toplantısına çevrildi.

Altın, dolar ve borsa için büyük bir önem arz eden piyasa hareketliliğinde bugün FED 19-20 Eylül tarihleri arasında toplantılarını tamamladı. Toplantının ardından ise saatlerin 21:00'ı göstermesi ile birlikte dünya kamuoyu ile kararı duyurdu.

2023 EYLÜL AYI ABD FED FAİZ KARARI BELLİ OLDU!

FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklama sonucunda Eylül ayı için FED faiz kararı belli oldu. Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugünkü toplantısından federal fonlama faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutma kararı verdi. FED’in aldığı bu kararın enflasyonu ne şekilde etkileyeceği ise Ekim ayında belli olacağı ifade edildi.

FED TOPLANTI TAKVİMİ AÇIKLANDI!

Bugün de açıklanan faiz kararının ardından 2023 yılı içerisinde diğer toplantıların ne zaman yapılacağı da merak konusu olmuştu. Yapılan açıklamalarda bu toplantı tarihleri şu şekilde verildi;

  • 19-20 Eylül (gerçekleşti)
  • 31 Ekim - 1 Kasım
  • 12-13 Aralık