2023 kurbanlık fiyatları belli oldu! Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı yavaş yavaş yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık alımı için hesap yapmaya başladılar. 2023 Kurban Bayramı’nda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? Bu yıl en az kaç TL’ye kurbanlık kesilecek?
2023 kurbanlık fiyatları belli oldu! Büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban bayramı yaklaştıkça bu yıl kurban kesmek isteyen vatandaşlar 2023 kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladılar. 29 Haziran’da başlayacak olan Kurban Bayramı için kurbanlıklar artık yavaş yavaş hayvan pazarlarına getirilmeye hazırlanılıyor. En çok merak edilen ise bu yıl kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı oluyor. Bu Kurban bayramında vatandaşlar kurban kesmek istediklerinde en az kaç TL ödemek zorunda kalacak?

MALİYET ARTIŞLARI KURBANLIK FİYATLARINI UÇURDU!

Türkiye’de hayvancılık alanında son aylarca çok önemli olumsuz gelişmeler meydana geliyor. Et fiyatlarında ardı ardına yapılan zamlar ile beraber kurbanlık fiyatları da uçtu. Hayvancılık ile uğraşanlar maliyet artışlarından şikayet ederken bir önceki yıla göre fiyatların yüzde 100’den fazla artacağı belirtildi. Hayvancılıkta yaşanan gerileme nedeniyle ortaya çıkan yüksek fiyatlar çok sayıda vatandaşı kurban kesme imkanından da mahrum edecek.

2023 KURBAN BAYRAMI BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI!

2023 Kurban Bayramı için büyükbaş kurbanlık fiyatları belli oldu. Buna göre büyükbaş kurbanlıkların en düşük fiyatı 70.000 TL olacak. Büyükbaş kurbanlığın kilosuna göre bu fiyat 130.000 TL’ye kadar çıkabilecek. Ortalama büyükbaş kurbanlık fiyatların ise 100.000 TL olacağı bildirildi. Büyükbaş kurbanlarda tek hisse fiyatının ise 15.000 TL ile 20.000 TL arasında değişeceği ifade ediliyor. Kilosu çok düşük az sayıda büyükbaş kurbanlık 70.000 TL ile 100.000 TL arasında satılabilecek ama o kurbanlıkları bulmak da oldukça güç olacak.

2023 KÜÇÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI!

Kurban Bayramı’nda kurban kesmeye karar verenler tercihlerini daha az maliyetli olabileceği için küçükbaş kurbanlıklardan yana kullanabilecekler. Ancak orada da çok düşük fiyat bulmak mümkün olmayacak. Küçükbaş kurbanlıkları bu kurban bayramı öncesinde fiyatlarının 8.000 TL ile 13.000 TL arasında değişeceği bildirildi. Küçükbaş kurbanlık satın almak isteyen vatandaşlar bir asgari ücretten daha fazla bir bedeli gözden çıkarmak zorunda kalacaklar.

FİYATLAR İLDEN İLE DEĞİŞİYOR!

Kurbanlık fiyatları her yıl olduğu gibi bu yıl da ilden ile değişecek. O ilin ekonomik koşulları, piyasa şartları, nakliye masrafları gibi kriterlere göre kurbanlık fiyatları yükselip azalabilecek. Büyükşehirlerde fiyatlar daha yüksek olurken küçük şehirlerde daha düşük olabilecek.