2023 Okul servis ücretleri ne kadar?

Zam beraberinde zammı getirmeye devam ederken vatandaşlar 2023 okul servis ücretlerini merak etmeye başladı.
2023 Okul servis ücretleri ne kadar?

Yeni yılın gelmesinin ardından birçok sektörden dalgalanmalı zam haberleri gelmeye devam ederken özellikle de velileri yakından ilgilendiren okul servis ücretleri merak konusu oldu. Okul servislerinin özellikle de son iki sene içerisinde benzin fiyatlarıyla eşdeğer şekilde yükselişe geçmesi velilerin yakındığı konular arasında yer aldı. 

Zam beraberinde zammı getirmeye devam ederken vatandaşlar 2023 okul servis ücretlerini merak etmeye başladı. Küçük çocuğu okula giden veliler servis ücreti hizmetinden yararlanmaya devam ederken benzin fiyatlarına gelen zammın ardından bu zam oranı okul servis ücretlerine de yansıdı. Peki 2023 okul servis ücretleri ne kadar?

OKUL SERVİS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Benzin fiyatlarında dalgalanmalı zam devam ediyor. Bir inen bir yükselen benzin fiyatları doğrultusunda gerek otobüs biletlerinin fiyatı gerekse okul servis hizmeti gibi hizmetlerin de bedeli yükselmeye devam ediyor. Çocuğunun okulu  uzakta bulunan veliler okul servis hizmetlerinden yararlanmak isterken ortalam kul servis ücretleri de merak ediliyor.

Son olarak 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda okul servis ücretlerine 19,95 TL zam uygulaması yapılmıştı. Bu zam uygulamasının ardından fiyatlar 1 kilometreye kadar ki mesafe için 660 liradan 792 liraya çıkmıştı. Gelen zammın ardından 2023 okul servis fiyatları merak edildi. 

BURSA'DA OKUL FİYATLARINA ZAM!

Gelen son bilgiler doğrultusunda Bursa'da velilerin cebini sıkan bir güncelleme yapıldı. Okul servis fiyatlarına yüzde 30 zam uygulandığı belirtildi. 0-3 kilometre arası mesafeye yüzde 30'luk zam uygulamasının yapıldığı belirtilirken uygulanan zam oranı ile birlikte fiyatlar 465 TL'den 600 TL'ye ulaşırken 3-5 kilometre mesafede fiyatlar  520 TL'den 675 TL'ye ulaştı. 

5-7 kilometre arası mesafede yüzde 10 oranında zam uygulaması gerçekleşirken bu zam oranı ile birlikte fiyatlar 650 TL'den 700 TL'ye ulaştığı belirtildi.