2.400 TL maaş bağlanıyor! Aile Bakanlığı nakit desteği veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bazı ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli ödemeler yapılıyor. Bu ödemeleri alma hakkı olan vatandaşların hesaplarına aylık olarak para yatırılıyor.
2.400 TL maaş bağlanıyor! Aile Bakanlığı nakit desteği veriyor!

Aile Bakanlığı tarafından koordinasyonu sağlanan sosyal yardımlar ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Aile Bakanlığı 2023 yılı için sosyal yardım bütçesini oldukça arttırdı. Bu arttırılan bütçe tamamen vatandaşlara dağıtılacak. Bu da çok daha fazla sayıda vatandaşın sosyal yardım alma imkanı bulacağı anlamına geliyor.

SOSYAL DESTEKLER ZAMLANDI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından uygulanan sosyal yardım programları belirli tarihlerde zamlanıyor. Bu kapsamda Ocak ayı zamları yapılarak yeni tarifeler belirlendi. Aile Bakanlığı’ndan bu sosyal yardımları alanlar zamlı tarife üzerinden hesaplarında paraları görebilecekler. Bu da bütçelere sağlanan desteklerde artış olacağı demek oluyor.

ENGELLİLER MAAŞA BAĞLANIYOR!

Engelli vatandaşların hayatları her açıdan zor geçiyor. Özellikle de maddi imkansızlıkları olan engellilerin yaşamları daha da zor bir hale geliyor. Devlet bu zorlu yaşam koşullarını biraz olsun hafifletebilmek için bu vatandaşlara özel bir destekte bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal güvencesi olmayan engelli vatandaşlara gelir şartına bağlı olarak sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Bu sosyal yardımdan yararlanabilmek için engelli vatandaşın yaşamış olduğu hanede aylık kişi başı ortalama gelir 2.835 TL’den fazla olmamalıdır.

18 YAŞ ÜSTÜ OLANLARA ÖDENİYOR!

Engellilere yönelik bu sosyal yardım için 18 yaş üstü olmak şartı aranıyor. Engelli olan ve sosyal yardıma ihtiyaç duyan 18 yaş altı kişiler için Aile Bakanlığı bir başka sosyal yardım programı uyguluyor. Bu kişiler 18 yaş altı oldukları için onların yardımları bakımlarını üstlenen kişilere ödeniyor. Ancak 18 yaş üstü için yapılan sosyal yardım direkt olarak engelli kişiye ödeniyor.

SAĞLIK KURULU RAPORU OLMASI LAZIM!

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımlarından olan engelli aylığı için vatandaşların engelli olduklarının tespit edilmesi gerekiyor. Bunun için de sağlık kurulu raporları dikkate alınıyor. Ancak engelli vatandaşın bu raporu Aile Bakanlığı’na ulaştırması gerekmiyor. Elektronik ortamda bu rapor Aile Bakanlığı’na iletilebiliyor.

ÖDEMELER NE KADAR?

Aile Bakanlığı’nın engelli aylığı adı altındaki ödemelerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. Buna göre yüzde 40 ile yüzde 69 arasında engeli olanlara 1.594 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli olanlara ise 2.392 TL aylık sosyal yardım veriliyor.