2.900 TL yardım yapılıyor! Parayı Aile Bakanlığı yatırıyor!

Aile Bakanlığı’nın vatandaşlara ödediği devlet desteklerine devam ediliyor. Belirli şartları karşılayabilen vatandaşlar düzenli veya tek seferlik sosyal yardım ödemelerini alma hakkı elde ediyorlar.
2.900 TL yardım yapılıyor! Parayı Aile Bakanlığı yatırıyor!

Yaşanan ekonomik gelişmeler bazı vatandaşların bütçelerinde çok fazla açıklar meydana getirdi. Aileler bu bütçe açıkları ile geçim sıkıntısı içerisinde kalıyorlar. Bu geçim sıkıntılarından çıkmanın yolunu ise vatandaşlar devlet desteklerinde bulabiliyorlar. İhtiyaç sahipleri çeşitli sosyal yardım programları üzerinden her ay ödenen veya tek seferliğine alınabilen sosyal yardımları alabiliyorlar. Tüm bu sosyal yardımların yönetimi ve ödemelerin yapılması Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

DOĞALGAZ YARDIMI NAKİT ÖDENİYOR!

Aile Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı’nın ortak bir şekilde uyguladıkları sosyal yardım programı kapsamında vatandaşlara doğalgaz faturası yardımı veriliyor. Bu yardımdan ev sahibi veya kiracı ayrımı yapılmaksızın tüm doğalgaz aboneleri yararlanabiliyorlar. Bu devlet desteği kapsamında vatandaşlara 2.500 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardımın tutarı iklimi ılıman olan bölgelerde daha düşük olabiliyor.

HAMİLE KADINLARA SOSYAL YARDIM ÖDEMESİ YAPILIYOR

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ve ihtiyaç sahibi olan anne adaylarının hamilelik süresince çeşitli devlet destekleri verilebiliyor. Burada amaç anne adayının sağlıklı bir hamilelik ve doğum süreci geçirmesidir. Bunun için de hamile kadınlar düzenli sağlık kontrolüne girmek ve doğumu bir hastanede yapmak şartıyla bu sosyal yardımları alabiliyorlar.

Aile Bakanlığı bu sosyal yardım programı kapsamında gebelik döneminde aylık 200 TL yardım veriyor. Doğum eğer hastanede yapılırsa o zaman anneye tek seferlik 500 TL ödeme yapılıyor. Doğum sonrası da ilk 2 ay boyunca aylık 300 TL ödeme yapılıyor. Bu şekilde toplamda 2.900 TL ödeme almak mümkün olabiliyor.

HANE BAŞI 1.500 TL ÖDENİYOR

Türkiye’de çeşitli nedenlerden dolayı yaşanan terör olaylarından etkilenen veya bu olaylardan dolayı memleketlerini terk edip göç etmek zorunda kalanlara Aile Bakanlığı tarafından sosyal destek sağlanıyor. Bu kişilerin acil ihtiyaçları, gıda, giyim, yol, eğitim gibi masrafları devlet yardımları ile karşılanabiliyor. Bu sosyal yardım kapsamında hane başı aylık 1.500 TL sosyal yardım ödemesi yapılıyor.