300 Bin TL'lik 2. el araç için alınacak 200 Bin TL taşıt kredisinin taksiti Halkbank'ta kaç TL?

Halkbank son dönemlerde verdiği taşıt kredileri ve bu kredilerde sağladığı imkanlarla dikkat çekiyor. Halkbank'ın taşıt kredisi kampanyasının özellikleri nelerdir? 200 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti kaç TL?
300 Bin TL'lik 2. el araç için alınacak 200 Bin TL taşıt kredisinin taksiti Halkbank'ta kaç TL?

Otomobil sahibi olmak isteyenler finansman desteklerini sorguluyorlar. İnsanlar araç satın alırken bütçe sıkıntısını aşabilmenin yollarını araştırıyorlar. Günümüz Türkiye'sinde bu sorunun aşılabilmesi için çok da fazla seçenek yok. Bankalar verdikleri taşıt kredileri ile otomobil satın alacak müşterilerinin bütçe sorunlarına çözüm getirebiliyorlar. Taşıt kredilerinde son dönemlerin en ilgi çekici kampanyası ise Halkbank tarafından düzenleniyor. 

HALKBANK TAŞIT KREDİSİ KAMPANYASI!

Halkbank'a müşteriler başvuru yapmaları durumunda çok uygun koşullarda taşıt kredisi çekebiliyorlar. Üstelik bu kampanya içerisinde özel imkanlar da veriliyor. Bu özel imkanlar kullanıldığında gerek sıfır kilometre gerekse de ikinci el araç satın almak çok daha kolay bir hale gelebiliyor. Elbette bankanın taşıt kredisi kampanyasının bazı özel koşulları da bulunuyor ve bu koşullara göre kredi kullandırımı yapılıyor. 

Halkbank'tan özellikle ikinci el otomobiller için çekilecek taşıt kredisinin özellikleri merak ediliyor. Bu kredilerde limit ve vade süresi için ayrı bir hesaplama yapılıyor. Bu hesaplama için de satın alınmak istenen ikinci el otomobilin kasko değerine bakılıyor. 

300 Bin TL kasko değeri olan bir ikinci el araç için Halkbank'ın vade ve limit üst sınırları esasında BDDK tarafından belirlenmiş durumda. 300 Bin TL değerindeki bir otomobile en fazla yüzde 70 oranında kredilendirme yapılabiliyor. Bu kurala göre aynı otomobil için en fazla 210.000 TL kredi kullanmak mümkün olabiliyor. Vade sınırı için de kasko değerine bakılıyor. Orada ise kural 400 Bin TL'ye kadar değeri olan otomobillere en fazla 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi verilebilir şeklinde uygulanıyor. Dolayısıyla bahsi geçen otomobil için 48 ay vadeli 210 Bin TL kredi kullanılabiliyor. 

200 BİN TL KREDİ MALİYET HESAPLAMASI!

300 Bin TL'lik 2. el araç için alınacak 200 Bin TL taşıt kredisinin taksiti Halkbank'ta kaç TL?

Halkbank'tan 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisi kullanılmak istendiğinde bu kredinin hesaplaması aylık yüzde 1,61 oranında faiz ile yapılıyor. Çekilecek olan bu taşıt kredisinin aylık taksiti 6.536 TL, toplam maliyeti 313.774 TL olmaktadır.