45 TL birden sıçrama yapacak! Piyasa uzmanı açıkladı, altın yatırımı olanlar dikkat!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ile alakalı tahminde bulundu. Bu hafta çok kritik uyarısı yapan İslam Memiş yatırımcıların dikkat etmesi gereken gelişmelere vurgu yaptı.
45 TL birden sıçrama yapacak! Piyasa uzmanı açıkladı, altın yatırımı olanlar dikkat!

Altın piyasalarında FED’in şahin politikalarında çok fazla bir değişim yaşanmamasından dolayı fiyat baskılanması devam ediyor. FED faiz baskısını yavaşlatsa da faiz artırımlarına devam ediyor. FED temsilcilerinden son olarak 2023 yılında faizlerin indirilmesine dair bir beklenti içerisine girilmemesi gerektiği açıklaması gelmesi altın fiyatlarını olumsuz etkiledi. Bu piyasa ortamında ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş bazı değerlendirmelerde bulundu.

FAİZ KARARI PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Merkez Bankası’nın faiz kararına dikkat çeken İslam Memiş, “Bu haftanın en önemli veri akışı Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası’nın faiz kararı olacak. Kanaatime göre Merkez Bankası politika faizinde bir değişime girmeyecek. Çünkü hedef tek haneli politika faiziydi ve bu hedefe ulaşıldı. Eğer faiz indirimi olursa borsada gerilemeler olabilir. Faiz kararı ne olursa olsun dolar kurunda bir değişiklik olmaz. Dolar kurunda uzun bir süredir dalgalanmaya izin verilmiyor. Yine sert hareketlere izin verilmez ve dolar kuru 18,60 TL’li seviyelerinde kalmaya devam eder.” dedi.

ONS ALTIN BEKLENTİSİ NE?

Ons altın ile alakalı olarak çok pozitif olduğunu belirten İslam Memiş, “Altının ons tarafına bakacak olursak ben pozitifliğimi korumaya devam ediyorum. Bu bakış açımda bir değişiklik yok. Şu anda ons altın 1.786 dolar seviyelerine geri çekilmiş olabilir. Ancak son dönemlerde hep söylüyorum. Bu seviyeler kalıcı değil. Ons altının 1.830 dolar seviyesini yukarı yönlü kırma potansiyeli olduğuna inanıyorum. Tüm piyasa ortamı altın için hazırlanmış gibi adeta. Sadece FED baskısı var ama onun da sonuna yaklaşıldı.” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN NE KADAR OALCAK?

Gram altın için de beklentisini açıklayan İslam Memiş, “Gram altın için 1.450 TL’lik yıl sonu tahminim vardı. Bu tahminim FED’in faiz politikasındaki ısrarından dolayı gerçekleşmedi. Ancak son günlerde görüyoruz ki gram altın tüm zincirlerini kırmak üzere. Şu anda 1.070 TL fiyatını tabelada görüyoruz. Gram altında yıl sonunda 1.115 TL’lik bir fiyat görmemiz yüksek ihtimal. 45 TL’lik bir sıçrama bekleyebiliriz. Bu süreçte yatırımcılar dikkatli davranmalı. Parçalı alım yapılabilir ama her zaman olduğu gibi al-sat kesinlikle önermiyorum. Al-sat yapılacak dönemde değiliz.” şeklinde konuştu.

Not: Haberimizde yer alan bilgi ve değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Burada kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.