48 ay vadeli faizsiz kredi! Bakan açıkladı, 150 Bin TL üst limit!

AK Parti’nin seçim beyannamesinde bulunan 150 Bin TL faizsiz kredi ile alakalı yeni gelişmeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Kimlere, hangi şartlarda faizsiz 150 Bin TL kredi verilecek?
48 ay vadeli faizsiz kredi! Bakan açıkladı, 150 Bin TL üst limit!

Türkiye’de zaman zaman devlet tarafından vatandaşlara sağlanan destek kredisi olanakları seçim vaatleri arasına da girdi. Ak Parti’nin seçim vaatleri arasında yer alan 150 Bin TL faizsiz kredi ile alakalı yeni gelişmeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Bu kredinin neden ve ne şekilde verileceğini açıklayan Bakan Derya Yanık aynı zamanda kredi koşullarına dair de bilgilendirme yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI!

AK Parti’nin seçim beyannamesinin açıklandığı törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir de kredi müjdesi vermişti. Bu müjdeye göre devlet evlenecek olan gençlerin evliliklerini kolaylaştırmak ve onları teşvik etmek için kredi imkanı sağlayacak. Bu kapsamda 1500 Bin TL tutarındaki kredi faizsiz bir şekilde kullandırılacak. Böylece evlenecek gençlere geri ödemek şartıyla 150 Bin TL’lik nakit desteği verilmiş olacak.

BAKAN AÇIKLAMA YAPTI!

Bugün Habertürk’te canlı yayına katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bir açıklama yaparak, “Aile kurmanın mali yükümlülükleri gençlerimiz için zorlayıcı olabiliyor. Gençlerimizin evlilik hayatına adım atacakları bu mutlu dönemlerinde maddi sorunlarla boğuşmamaları için onların desteklenmesi gerektiğini düşündük. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki yaklaşımını tüm kamuoyu biliyor. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile de bu maksatla Aile ve Gençlik Bankası kurulmuş oldu.” dedi.

Evlilik kredisine dair açıklama yapan Bakan Derya Yanık, “Evlilik kredisi bu kurulan Aile ve Gençlik Bankası’nın çalışmalarından birisi. Evliliğin başında evlilik kredisi olarak 150 Bin TL vereceğiz. Bu kredi için 2 yıl geri ödeme yapılmayacak. 48 ay vadeli olacak. Yani 4 yıl vadeli olarak gençlerimiz tek kuruş faiz ödemeden 150 Bin TL faizsiz kredi alacaklar. Evlenecek olan gençlerimize bu destekle nefes alma imkanı vermiş olacağız. Hiç zorlanmadan kredi geri ödemelerini sonradan yapacaklar.” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR BAŞLADI MI?

Evlilik kredisi için başvuruların başlayıp başlamadığı araştırılmaya başlandı. Henüz bu kredi için başvurular alınmaya başlanmadı. Kredi için yaş şartı konulup konulmayacağı da bilinmiyor. Daha fazla detay için de açıklama yapan Bakan Derya Yanık, “Evlilik kredisi şu anda çerçeve metin olarak açıklandı. Uygulamaya başladığımızda diğer detayları vatandaşlarımızla paylaşacak ve ayrıntıları duyuracağız.” dedi.