4A 4B 4C emeklisine 3'lü ödeme kapıda! 27.000 TL'ye kadar nakit ödeme perdesi aralandı

Ekim ayında emekli maaşı alacak olan SSK ve bağ-kur emeklilerini sevindiren haber. Emekli maaşı alacak kişilere 12.000 TL promosyon, 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ve ara zam ile birlikte en düşük 10.000 TL emekli maaşı verilecek. İşte detaylar…
4A 4B 4C emeklisine 3'lü ödeme kapıda! 27.000 TL'ye kadar nakit ödeme perdesi aralandı

Emekliye Ödeme Ekim Ayında Yatıyor!

maaş

Ekim ayında emekli maaşı alacak olan SSK ve bağ-kur emeklilerini sevindiren haber. Emekli maaşı alacak kişilere 12.000 TL promosyon, 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi ve ara zam ile birlikte en düşük 10.000 TL emekli maaşı verilecek.

SSK’den ve bağ-kur’dan emekli olanlar için ekim ayı haberi geldi. 1 Ekim’de yeni yasama dönemine başlayan TBMM gündemde çeşitli konular olduğu bilgisi vardı. Torba yasa ile art arda meclis gündemine gelen konular derinlemesine netlik kazanmaya başladı. Emekliler ile ilgili çoğu madde dünden beri meclisin arasında yer alıyor.

12 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ

Temmuz ayı içerisinde 17 milyon emekli insan maaş zammı aldı. Ancak asgari ücret ve memur maaşlarındaki yapılan maaş zamlarının yanında emekliye yapılan zam çok düşük kaldı. Bu sebepten dolayı bir süredir emekliler tepkiliydi. Emekliye ilave zam beklentisi geçen her gün artış göstermeye devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklenen açıklama geldi. Emekli olanlara ek zam müjdesi geldi. Ekim ayında emeklilerin maaşlarına ilave zam yapılacak. Emeklilere Ekim müjdesi bu kadar ile kalmıyor. Emekli maaşı alanlar aynı zamanda Cumhuriyet ikramiyesi ve 12.000 TL promosyon müjdesi geldi.

İKİ BAKANLIĞA TALİMAT VERİLDİ

SSK ve bağ-kur emeklisi milyonlarca insan için ekim son derece mühim. Uzun zamandır beklenen ek zam konusu en sonunda gündeme geliyor. Emekli maaşı alanlara ekim ayının sonuna kadar ilave zam yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamalar da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve maliye Bakanlığı’na bu konu hakkında talimat verdiğini duyurmuştu. En geç Kasım ayında zam oranlarının duyurulacağı öğrenildi.

5000 TL İKRAMİYE ONAYI ÇIKTI

Emekli maaşı alan vatandaşlara Ekim ayında başka bir müjde Cumhuriyet ikramiyesi oldu. Hükümet emeklilere cumhuriyetin 100. Yılından dolayı jest yapmak için hazırlanıyor. Yapılacak olan bu jest ile tüm emekli vatandaşlara 5.000 TL miktarında Cumhuriyet ikramiyesi verilecek. Bir seferliğe mahsus sağlanacak 5.000 TL emekli ikramiyesi önümüzdeki günlerde TBMM’de onaylanması ve 29 Ekim’de ödenmesi bekleniyor.